Inför: Sävehof–LUGI

LUGI har inte varit i närheten av att besegra Sävehof i de två senaste matcherna. Ikväll krävs en seger i Partille Arena för att säsongen inte ska ta slut. Här är tre punkter inför matchen.

Avkast: Tisdag, 18.30.
Arena: Partille Arena.
TV: Sänds på C More och C More Mix.

Klasskillnad i semifinalerna
Efter de två första matcherna är det inte mycket som talar för att LUGI går vidare till semifinal. Förutom en bra start i den första matchen har de vinröda inte varit i närheten av att hota Sävehof. LUGI förlorade det första mötet på bortaplan med 15 bollar och i helgen blev det en ny storförlust när guldfavoriten vann med 33–22 i Sparbanken Skåne Arena. Matchen var avgjord tidigt då Sävehof ledde med sju mål i halvtid och i den andra halvleken lade de gulsvarta in ännu en växel. LUGI var även chanslösa mot Sävehof i grundserien då man förlorade på hemmaplan med hela 27–42 och i Partille med 26–38.

LUGI ligger under med 2–0 i matcher och måste vinna nästa möte för att inte bli utslagna från slutspelet.

– Jag tycker att vi krigar på bättre idag. Visst, det blir förlust med elva bollar men det är för att de är bättre än oss. Det är inte för att vi inte kämpar, sa en besviken Amanda Andersson till C More efter matchen i lördags.

Svårslagna i Partille Arena
Nu väntar ett nytt möte i Partille Arena där Sävehof är väldigt svårslagna. Sävehof har bara förlorat två gånger på hemmaplan mot ett svenskt lag under de två senaste säsongerna. Båda gångerna har det varit Skuru som bland annat vann årets premiär i Partille Arena med 24–22. Sedan dess har Sävehof 13 raka segrar i sin hemmaarena. Men LUGI har visat tidigare att Sävehof inte är omöjliga att slå på bortaplan – i december 2019 vann de vinröda med 28–27 med Partille Arena och stod för en av de största skrällarna i SHE under de senaste säsongerna.

Få hål på Börjesson!
Sofie Börjesson har blivit något av ett spöke för LUGI under semifinalerna. I den första matchen hade Sävehof-keepern en räddningsprocent på 40,9 och i den andra semifinalen följde hon upp det med ytterligare en stark insats i målet. 24-åringen stoppade 44,4 procent av LUGI:s skott och såg till att Sävehof tog en ny bekväm seger i kampen om en finalplats. Börjesson togs nyligen ut i a-landslaget men tvingades lämna återbud på grund av skada. Att få hål på henne blir en nyckel ifall LUGI:s säsong inte ska ta slut på tisdag kväll.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.