Inför: Sävehof – LUGI

LUGI kliver in i slutspelet och inleder med att möta seriesegrarna i Partille Arena. Här är tre punkter inför den första kvartsfinalen mot Sävehof.

Avkast: Lördag, 16.00.
Arena: Partille Arena.
TV: Sänds på C More.

Åttondeplats för LUGI
LUGI tog inte vara på chansen i den sista omgången mot Hammarby och gick miste om sjundeplatsen i Handbollsligans tabell. En poäng hade räckt för att hålla Bajen bakom sig, men gästerna drog det längsta strået i en hård och jämn kamp i Sparbanken Skåne Arena. LUGI tappade ledningen i andra halvlek och med två minuter kvar på klockan avgjorde Viktor Ahlstrand matchen när han satte 22–21. Förlusten i den sista omgången innebär att LUGI ställs mot tuffast möjliga motstånd i kvartsfinalerna.

Mardrömsfacit mot Sävehof
I fjol blev LUGI utklassade av Sävehof i slutspelet efter tre raka förluster i semifinalerna. I två av matcherna vann Partillelaget med över tio mål och på sistone har LUGI haft förtvivlat svårt att rubba Sävehof som vann grundserien i klar stil. De vinröda har inte vunnit mot Sävehof på nio matcher – den senaste segern kom i december 2019 när LUGI vann på hemmaplan med 25–24.  Efter det förlorade LUGI åtta raka matcher mot Sävehof och det senaste mötet i finalen av ATG Svenska cupen slutade oavgjort. Men då ska man också komma ihåg att Sävehof ledde med sju mål inför returmötet.

Tätt spelschema för de gulsvarta
Sävehof vann sitt sjunde SM-guld förra året och har ställt in siktet på en ny titel. Motståndarna kommer i gott slag inför slutspelet och avslutade grundserien med en riktig maktdemonstration när man besegrade IFK Kristianstad på hemmaplan med 30–20. Sävehof hade till och med en 14-målsledning innan man spelade av slutminuterna.

All press ligger på Sävehof inför kvartsfinalerna, men en liten möjlighet som LUGI kan utnyttja är att guldfavoriterna är inne i ett intensivt spelschema. Under den kommande veckan kombinerar Sävehof slutspelet med att spela åttondelsfinaler i EHF European League där man ställs mot Kadetten Schaffhausen från Schweiz. Om LUGI ska ha en chans i kvartsfinalerna blir det viktigt att få till en bra prestation i Partille Arena på lördag och visa att man tänker ge Sävehof en rejäl match.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.