Inför: Sävehof – LUGI

Ikväll väntar en av säsongens tuffaste bortamatcher när LUGI gästar Sävehof i Partille Arena. Här är tre punkter inför bortamötet.

Avkast: Onsdag, 19.00.
Arena: Partille Arena.
TV: Sänds på C More och Sportkanalen.

Andra raka bortaförlusten
LUGI följde upp den starka hemmasegern mot H65 Höör häromveckan med att åka på en ny bortaförlust. Den här gången mot Skövde som vann lördagens möte med 32–26. De vinröda låg under med två bollar i halvtid och föll längre ifrån i andra halvlek och till slut var man inte i närheten av att bärga två poäng. Förlusten gjorde att LUGI gled ner på sjunde plats i tabellen och nu väntar en av säsongens tuffaste bortamatcher mot Sävehof.

Världsstjärna till LUGI
Igår annonserades en stor värvningsbomb när LUGI gjorde klart med en av Sveriges mest meriterade och bästa handbollsspelare genom tiderna. Mittnian lämnar Vipers Kristiansand efter säsongen och kommer att spela i vinrött från och med i sommar. Storstjärnan har skrivit på för tre säsonger och kommer även att vara utvecklingsansvarig för LUGI.

– LUGI har ett väldigt ungt lag så jag hoppas kunna bidra med min erfarenhet och inom dessa tre åren och kanske vinna ett SM-guld till. En anledning till att jag valde LUGI var även möjligheten jag fått att få börja arbeta med utveckling i klubben. Utveckling är något som jag verkligen brinner för och LUGI har en fin ungdomsverksamhet med stor potential så att jag hoppas att med mina erfarenheter kunna hjälpa att leda detta framåt, säger Bella.

Gulldén slog igenom i Sävehof och har spelat elva år utomlands under sin framgångsrika handbollskarriär där hon vunnit fyra SM-guld med Sävehof, en ligatitel med Viborg och Brest samt tre ligaguld och en Champions League-titel med CSM Bukarest. Utöver det gjorde hon 846 mål, 224 landskamper och 15 mästerskap för landslaget innan hon bestämde sig för att avsluta landslagskarriären efter EM 2020.

Sävehof kan bli bäst genom tiderna
Ikväll väntar ett bortamöte med Bella Gulldéns moderklubb. Sävehof har bara förlorat en ligamatch den här säsongen och har tagit upp jakten på sitt 15:e SM-guld som isåfall skulle göra klubben till den mest framgångsrika i svensk damhandboll. Partillelaget förlorade mot Skuru i den första omgången men har sedan dess 14 raka ligasegrar – den senaste kom förra veckan när man besegrade Kungälv på bortaplan med 32–24. Och för bara ett par veckor åkte LUGI på en riktig stjärnsmäll mot Sävehof när man förlorade med hela 42–27 i Sparbanken Skåne Arena.

Sävehof saknar lagkaptenen och landslagsmeriterade kantspelaren Mathilda Lundström som skadade korsbandet i slutet av förra året, men laget har ändå ett riktigt starkt lag med stjärnor som Jamina Roberts, Frida Rosell och Laura Jensen.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.