Inför: Redbergslids IK – LUGI

Ikväll väntar ett klassikermöte när LUGI gästar de mesta mästarna och ställs mot en hyllas guldmålvakt. Här är tre punkter inför bortamatchen mot Redbergslid.

Avkast: Onsdag, 19.00.
Arena: Prioritet Serneke Arena.
TV: Sänds på C More.

Förlust och målvaktscomeback
LUGI har inte lyckats vinna på de tre senaste matcherna och kommer närmast från en tung hemmaförlust mot Eskilstuna Guif. De vinröda fick en lovande start på matchen och ledde ett tag med fem bollar i första halvlek, men gästerna kom ikapp och vann till slut med 29–28 i Sparbanken Skåne Arena. Förlusten innebar att LUGI gled ner på tionde plats med två poäng upp till slutspel.

Ett glädjeämne i förlustmatchen mot Eskilstuna Guif var dock att Anders Lynge Hansen gjorde comeback från en långvarig skada. Den danske målvakten kom till LUGI inför säsongen och gjorde ett kort inhopp mellan stolparna senast.

Redbergslid har vaknat till liv
I jakten på slutspel väntar nu en viktig bortamatch mot Redbergslids IK som börjat hitta formen efter en svag höstsäsong. Efter 15 omgångar låg RIK sist i tabellen på bara fem poäng, men under de senaste månaderna har ”de vita eleganterna” börjat vinna matcher och dubblat sin poängskörd. Redbergslid har tagit två segrar på de tre senaste hemmamatcherna och lämnat platsen som jumbo.

I den senaste omgången förlorade Redbergslid borta mot Hammarby med 32–29. Göteborgarna ledde med två bollar i halvtid, men i andra halvlek växlade Bajen upp hemma i Eriksdalshallen och såg till att Redbergslid fick lämna huvudstaden utan poäng.

Guldhjälte mellan stolparna
Under onsdagskvällen kommer LUGI-spelarna att ställas mot en av världens bästa målvakter – Andreas Palicka. 35-åringen återvände till sin gamla klubb i december och har haft stor påverkan på laget. Sedan dess har göteborgarna fått stopp på sin dåliga form, vunnit två matcher och klättrat upp på kvalplats.

Men framförallt har Andreas Palicka nyligen lett Sverige till ett efterlängtat EM-guld. Målvakten satt i karantän i slutet av mellanrundan, men tillfrisknade snabbt och stod för två fenomenala insatser mot Frankrike i semifinal och Spanien i final som gjorde att landslaget tog sin första mästerskapstitel sedan 2002. Ikväll blir det LUGI-spelarnas uppgift att få hål på den svenske guldhjälten om laget ska få med sig två poäng hem till Lund.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.