Inför: Önnered–LUGI

Efter förlusten mot Heid i omstarten beger sig LUGI till Göteborg för att möta Önnered. Avkast sker 19.00 i ÖHK-hallen. Här är tre punkter inför kvällens match.

Avkast: 19.00
Arena: ÖHK-hallen
TV: Sänds på C More och Sportkanalen

LUGI jagar matchform
LUGI:s damlag har några tuffa veckor bakom sig. Under uppehållet drabbades hela spelartruppen av covid-19 och som följd kunde laget inte träna. Dessutom blev två matcher uppskjutna. I söndags spelade LUGI sin första match sedan november och i omstarten förlorade man hemma mot BK Heid med 28–34. Med en match i benen och flera träningspass i ryggen siktar LUGI på att stärka matchformen och under fredagen ställs man mot Önnered. Alla spelare som var med mot Heid är tillgängliga och dessutom är Isabella Mouratidou tillbaka i truppen.

– Det fanns många saker som vi kunde ha gjort bättre mot Heid, men det finns också en viss förståelse för prestationen med tanke på sjukdomarna vi haft. Nu rullar matcherna på och mot Önnered ska vi bygga vidare på det som fungerade senast. Önnered på bortaplan är en tuff match och om vi ska ta poäng måste vi få igång sakerna som vi gjorde bra mot Heid, säger Kenneth Andersson, tränare och sportchef i LUGI.

Nyförvärv debuterar mot Önnered
LUGI saknar flera spelare och i veckan hämtades Jonna Jelberg in på lån från Ystads IF. 26-åringen har öst in mål för Ystad i division 1 och kommer inledningsvis att spela i LUGI fram till den 15 februari. Jelberg kommer att spela högersexa och är spelklar redan till matchen mot Önnered, där hon också kommer att göra SHE-debut. Sedan övergången blev klar har Ystad-lånet hunnit genomföra två träningspass med laget.

Önnered kommer från storförlust
Både LUGI och Önnered har förlorat fyra raka matcher i SHE. Göteborgslaget har haft tre tuffa matcher efter uppehållet där man ställts mot H65 Höör två gånger och mot Sävehof senast. I Partille Arena var Önnered chanslösa och förlorade med 19–32. Inför kvällens match ligger man på femte plats, tre poäng före LUGI. Lagen möttes ganska nyligen (13 november) och då drog Önnered det längsta strået i Sparbanken Skåne Arena. Tyra Axnér gjorde sju mål när LUGI förlorade med 20–23.

I motståndarlaget finns det flera spelare att se upp för, bland annat vänsternian Tilda Matthijs som leder den interna skytteligan på 51 mål. I Önnered finns också högernian Linnea Säreborn som gjort 35 mål och 28 assist.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.