Inför: Önnered – LUGI

Flera tuffa bataljer har utspelats mot Önnered under de senaste åren. På fredag kväll är det dags igen när LUGI gästar ÖHK-hallen i jakten på två nya poäng. Här är tre punkter inför bortamötet.

Avkast: Fredag, 19.00.
Arena: ÖHK-hallen.
TV: Sänds på C More.

Två raka segrar för vinrött
LUGI har skaffat sig ett bra läge inför resten av säsongen efter de två senaste segrarna. Först besegrades Heid på bortaplan med 25–20 och i söndags hamnade två nya poäng på kontot när de vinröda hemmaslog Kärra med 33–26. Emma Navne och Olivia Löfqvist var de två stora segerorganisatörerna (tio respektive åtta mål) och såg till att LUGI tog ytterligare ett steg mot slutspel.  Vid seger ikväll mot Önnered tar LUGI tillbaka tredjeplatsen, men har dessutom spelat färre matcher än de flesta lagen i tabellens mittenskikt.

Jämna matcher mot Önnered
Nu väntar Önnered på bortaplan och det brukar innebära täta matcher hela vägen fram till slutsignal. Det såg vi inte minst i slutspelet 2019 när en av matcherna fick avgöras efter shoot-out och där LUGI gick vidare efter att ha vunnit kvartsfinalserien med 3–2. Jämna tillställningar var det även ifjol där LUGI förlorade på hemmaplan med 25–23 och därefter spelade oavgjort, 20–20, i Göteborg.

Önnered inledde säsongen starkt men befinner sig nu i en formsvacka. Laget har inte vunnit sedan den 13 november och har fyra raka förluster i SHE. Det har gjort att man halkat ner till åttonde plats med fyra poäng upp till LUGI.

Erfaret motstånd
Önnered har ett starkt lag med flera rutinerade spelare, så fredagens motståndare blir en tuff nöt att knäcka trots resultaten under de senaste veckorna. Göteborgslaget har en stark niometersuppsättning med Fanny Elovsson, Linnea Säreborn och Tilda Matthijs. I laget finns även andra erfarna spelare som Jenny Sandgren, Elin Hallagård och Hanna Örtorp.

På kanten hittar vi dock den stora stjärnan. Evelina Källhage är lagets interna skyttedrottning hittills på 61 mål och tog även en plats i Sveriges VM-trupp i slutet av förra året.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.