Inför: Kungälvs HK–LUGI

Slutspelsklara LUGI har chans att klättra i tabellen vid seger ikväll. Här är tre punkter inför bortamötet med tabelltrean Kungälvs HK.

Avkast: Torsdag, 19.00.
Arena: Mimershallen.
TV: Sänds på C More.

Suveränerna från Kungälv
Få lag i SHE har överraskat lika positivt som Kungälvs HK den här säsongen. På upptaktsträffen i september tippades laget på en elfteplats av den samlade tränarkåren. Två poäng mot LUGI skulle cementera deras tredjeplats i tabellen – och säkerställa klubbens resultatmässigt bästa säsong genom tiderna.

I succélaget sticker två aktörer ut: Wilma Pettersson och Mia Lagumdzija. Tillsammans har de gjort 212 mål från sina positioner på nio meter. Den sistnämnda ligger tvåa i den totala skytteligan. Inför mötet med LUGI kommer Kungälvs HK med tre raka segrar i ryggen.

LUGI slickar såren från 17-målsförlusten…
De vinröda lyckades inte hantera de svenska mästarna Skuru IK i senaste matchen. En svagt försvarsspel ledde till slutsiffrorna 19–36 i Lund. Faktum är att söndagens förlustmarginaler var de största den här säsongen. Detta trots att Skuru endast kom med elva tillgängliga spelare.

Men slipar också på slutspelsformen…
Efter att IK Sävehof under onsdagskvällen besegrade VästeråsIrsta står det klart att LUGI:s damer är tillbaka i SM-slutspel. I fjol missade man topp åtta efter en tung förlust borta mot H65 Höör i sista omgången. Kenneth Anderssons kan som bäst sluta trea i tabellen.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.