Inför: Kungälv–LUGI

LUGI jagar sin första seger på tre matcher när man gästar Kungälv. Här är tre punkter inför bortamötet i Göteborg.

Avkast: 15.00
Arena: Mimershallen
TV: Sänds på C More.

LUGI vill bryta förlusttrend
De vinröda tog en rejäl skalp hemma mot Sävehof i januari, men sedan dess har laget förlorat tre raka matcher – samtliga i Sparbanken Skåne Arena. Först blev det förlust mot Skuru och förra veckan följdes det upp av två nya hemmaförluster mot Boden och VästeråsIrsta. I båda matcherna hade LUGI svårt med målskyttet och nu hoppas man kunna vända den negativa trenden borta mot Kungälv.

Självklart måste vi få bukt med den plötsligt uteblivna målproduktionen. Mot Boden var det inte alls bra, sedan gjorde vi ännu färre mot VästeråsIrsta men samtidigt kom vi ändå till fler lägen än mot Boden. Målvakten i VästeråsIrsta gjorde en fantastisk insats mellan stolparna och det bidrog i allra högsta grad till att vi inte gjorde fler mål. Mot Kungälv blir det viktigt att sätta de lägen vi skapar och så måste naturligtvis lite fler kliva fram och våga ta ansvar, säger Kenneth Andersson.

Debut och avsked
I veckan gjorde LUGI klart med Sarah Boye Sörensen som värvats från Boden Handboll. Högersexan har dragits med skador under säsongen, men är tillbaka sedan ett par veckor tillbaka och nu gör danskan debut mot Kungälv. 24-åringen gjorde 40 mål i SHE förra säsongen och ska nu bidra på kanten i ett LUGI som siktar mot slutspel. Samtidigt som Sarah Boye Sörensen debuterar mot Kungälv gör inlånade Jonna Jelbring sin sista match för vinrött. Åtta mål på fyra matcher har det blivit hittills för högersexan som återvänder till Ystads IF.

Sju raka utan seger för Kungälv
Lördagens motståndare har haft en tuff inledning på 2021. Kungälv spelade oavgjort mot Boden i början av januari och sedan dess har man förlorat sex raka matcher i SHE. Senast förlorade man stort borta mot Sävehof med 23–35 och just nu ligger Kungälv på tionde plats i tabellen. LUGI och Kungälv möttes senast i oktober – då vann de vinröda med en målsnål match med 20–17 efter tio mål av Tyra Axnér.

En spelare att se upp för i Kungälv är Charité Mumbongo. Vänsternian är en svårtstoppad skytt som hittills har svarat för 49 mål och 15 assist i SHE.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.