Inför: Kungälv – LUGI

LUGI har chansen att gå vidare till semifinal vid seger borta mot Kungälv. Här är tre punkter inför den tredje kvartsfinalen i Göteborg.

Avkast: Lördag, 13.30.
Arena: Mimershallen.
TV: Sänds på C More och Sportkanalen.

LUGI i förarsätet
De vinröda har tagit två raka segrar mot Kungälv i slutspelet och leder med 2–0 i kvartsfinalerna. Båda lagen har haft svårt att vinna på hemmaplan mot varandra under året, men den trenden bröt LUGI när man vann hemma i Sparbanken Skåne Arena i tisdags med 27–21. Ställningen var lika i halvtid och i andra halvlek stod LUGI för en stark prestation när man ryckte ifrån och vann med sex mål. LUGI:s bästa målgörare i segermatchen blev Olivia Löfqvist på sex mål, tätt följt av Emma Navne och Amanda Andersson på fem mål.

En seger från semifinal
I helgen har LUGI chansen att gå vidare till semifinal om man tar en ny seger mot Kungälv. Under lördagen reser laget till Göteborg där man tagit två segrar på kort tid. I mitten av mars slog man Kungälv med 27–22 i den näst sista omgången av SHE och nyligen inledde man också slutspelet med en säker seger i Mimershallen med 30–24. Nu krävs det alltså bara en seger för att de vinröda ska säkra en plats i semifinalerna där sannolikheten är att man får möta antingen Sävehof eller Skuru. Senast LUGI spelade semifinal var under våren 2019 när man förlorade med 3–1 i matcher mot Skuru.

Sprider ut målskyttet
Sedan Clara Lerby åkte på en ny knäskada har stort ansvar legat på Emma Navne, Olivia Löfqvist och Cecilie Bjerre. Trion är LUGI:s viktigaste utespelare både framåt och bakåt, men under slutspelet har fler spelare klivit fram och bidragit till att de vinröda tagit två ganska bekväma segrar mot Kungälv. Högernian Amanda Andersson har gjort nio mål på de två första kvartsfinalerna och Mariann Gabrielsen har svarat för sju mål. På sistone har även Lova Nyrell börjat göra sig ett namn på vänsterkanten – 18-åringen stod för 19 fullträffar i grundserien och har gjort tre mål i slutspelet hittills.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.