Inför: Kungälv – LUGI

Ikväll är det dags för LUGI att kliva in i slutspelet när man ställs mot Kungälv. Här är tre punkter inför den första kvartsfinalen i Göteborg.

Avkast: Måndag, 19.00.
Arena: Mimershallen.
TV: Sänds på C More och C More Mix.

LUGI tillbaka i slutspel
Det blev en femteplats i SHE efter att LUGI förlorade i den sista omgången mot Skara med 23–21. De vinröda ledde med uddamålet i halvtid men tappade i andra halvlek och förlorade i Sparbanken Skåne Arena. Resultatet var dock av mindre betydelse eftersom det stod klart tidigt att LUGI skulle få möta Kungälv i slutspelet.

Totalt blev det elva segrar nio förluster och 24 poäng – en klar förbättring jämfört med i fjol då LUGI bara tog 17 poäng och missade slutspel. Poängdrottning i grundserien blev Emma Navne på 133 mål och 108 assist. Bakom henne slutade Cecilie Bjerre på 111 mål och 36 assist under sin debutsäsong. Näst högst MEP-poäng (efter Emma Navne) i laget fick Olivia Löfqvist som hittills gjort sin bästa säsong i LUGI-tröjan med 80 mål.

Seger mot Kungälv senast
Herrarna fick en drömstart av slutspelet när man skrällde mot Sävehof i lördags. Ikväll är det dags för damerna att ta kommandot när man ställs mot Kungälv som man bara mötte för någon vecka sedan i Göteborg. Då vann LUGI bekvämt med 27–22 efter att ha lett stort i halvtid, och Cecilie Bjerre blev lagets bästa målskytt på åtta mål. Höstmötet slutade dock med en knapp förlust i Sparbanken Skåne Arena med 31–30.

Kungälv slutade på fjärde plats i SHE och hade inget att spela för i den sista omgången när man förlorade borta mot BK Heid 29–19. Trots de två senaste resultaten finns det ett par spelare att varna för i motståndarlaget…

Varning för Mia Lagumdzija
Det främsta hotet i Kungälv är tveklöst Mia Lagumdzija. Mittnian, som fostrades i HK Eskil och som tidigare representerat Skuru, har öst in mål i SHE den här säsongen och fått sitt stora genombrott. Lagumdzija slutade tvåa i skytteligan, bakom Alexandra Bjärrenholt, på 153 mål – ett snitt på 6,95 mål per match. 24-åringen gjorde också sju mål när lagen möttes senast, så Mia Lagumdzija blir definitivt spelaren att få stopp på i Kungälv.

En annan spelare som imponerat är vänsternian Wilma Pettersson som svarade för 77 mål och 48 assist i grundserien, och dessutom finns vänstersexan Marie Wall som har rutin från landslaget.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.