Inför: Kristianstad–LUGI

LUGI är obesegrade i ATG Svenska cupen och nu väntar den första kvartsfinalen borta mot Kristianstad HK. Där får de vinröda se upp för en gammal bekant som vann skytteligan i SHE i fjol.

Avkast: 19.00
Arena: Kristianstad Arena
TV: Sänds på Solidsport

Nyckelspelare saknades senast
Förra veckan förlorade LUGI hemmapremiären i SHE mot Kungälv. En tät match i Sparbanken Skåne Arena slutade 30–31 och det innebar att motståndarna gick upp i serieledning Clara Lerby blev målbäst i laget på sju fullträffar och efter två omgångar står LUGI på två poäng. Under matchens gång tappade man playmakern Emma Navne som haltade av med en fotskada. I den senaste matchen saknades även Olivia Löfqvist på grund av sjukdom, men i cupmatchen mot Kristianstad väntas lagkaptenen vara tillbaka.

Obesegrade i cupspelet
LUGI har imponerat i ATG Svenska cupen och nu väntar kvartsfinal. De vinröda har vunnit alla cupmatcher hittills, men har kanske inte utmanats på allvar ännu. Bortsett från den första matchen mot BK Heid (som ligger sist i SHE) har LUGI bara mött lag från lägre divisioner och i åttondelsfinalerna hade man inga problem att städa av Eslövs IK i dubbelmötet. Nu återstår åtta lag i ATG Svenska cupen och LUGI ställs mot Kristianstad HK som inte hade några problem att besegra HK Aranäs i åttondelsfinalerna.

Sarah Carlström – det främsta hotet
Kristianstad har precis som LUGI vunnit alla matcher i ATG Svenska cupen hittills. Laget står även på lika många poäng som LUGI i serien efter att ha besegrat BK Heid senast med 21–20. I premiären blev det dock förlust mot nykomlingen Kärra som vann med uddamålet i Kristianstad Arena. Som vanligt får LUGI se upp för Sarah Carlström som spelade för vinrött säsongen 2019/20. Vänsternian vann skytteligan i SHE i fjol på 152 mål och har inlett lika starkt nu. Carlström har gjort 15 mål på två matcher och är delad etta i skyttetoppen tillsammans med Wilma Pettersson i Kungälv.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.