Inför: Kristianstad–LUGI

LUGI jagar sin första bortaseger på fyra matcher när man ställs mot ett avsågat Kristianstad. Här är tre punkter inför bortamötet.

Avkast: Torsdag, 19.00.
Arena: Kristianstad Arena.
TV: Sänds på C More.

Missräkning mot Kärra
LUGI har svårt att hävda sig på bortaplan för tillfället och i fredags fick blev det bara en poäng mot seriejumbon Kärra. Detta efter en målsnål match som slutade 19–19. Med 90 sekunder kvar såg LUGI ut att få med sig två poäng när Emma Navne satte 19–17 på straff, men Kärra kom ikapp och fixade oavgjort. Kärra hade dessutom chansen att avgöra i sista anfallet efter att LUGI missat sin chans i slutsekunderna.

Poängen kan dock bli viktig i slutändan då det bara skiljer fem pinnar mellan H65 Höör på tredjeplats och Skövde som ligger nia. Nu återstår det fyra matcher av grundserien och efter fredagens drabbning mot Kärra har alla lag i kampen om slutspelsplatserna spelat lika många matcher i SHE.

Oersättliga Navne
Emma Navne fortsätter att visa att hon är ovärderlig och oersättlig i årets upplaga av LUGI. Mittnian som utsågs till månadens spelare i februari låg bakom hela 14 av lagets 19 mål mot Kärra och är dessutom en viktig pjäs i försvarsspelet.

Danskan är en av seriens allra bästa spelare och har nu klivit upp på tredje plats i skytteligan med 122 mål. Med 84 målgivande passningar ligger 24-åringen också tvåa i SHE:s assistliga. Navne har skrivit på för Köpenhamn Håndbold inför nästa säsong och gör sina sista matcher i LUGI-tröjan under våren, och om laget ska behålla sin slutspelsplats är det viktigt att mittnian fortsätter att spela på topp.

Tio raka matcher utan seger för Kristianstad
Matcherna duggar tätt för LUGI just nu och den här veckan väntar två möten med Kristianstad och Skuru. Under torsdagen ställs de vinröda mot ett Kristianstad som är avsågat i jakten på slutspelsplatserna och som inte är helt säkra från negativ kvalplats. Tre poäng bakom jagar nämligen BK Heid som däremot har en match mer spelad.

LUGI och Kristianstad möttes i slutet av oktober där det blev seger med 32–27 i Sparbanken Skåne Arena. Kristianstad har haft en blytung start på det nya året och jagar fortfarande sin första seger under 2022. Laget har förlorat nio av de tio senaste matcherna och kommer senast från ytterligare en tung förlust mot Skövde med 32–28.

Med LUGI:s svaga bortafacit på sistone (fyra matcher utan seger) är det upplagt för en jämn fajt med derbykaraktär i Kristianstad Arena.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.