Inför: Kärra–LUGI

Ikväll jagar LUGI två nya poäng när man ställs mot jumbon Kärra som kämpar för att undvika nedflyttning. Här är tre punkter inför bortamötet.

Avkast: Fredag, 19.30.
Arena: Lillekärrshallen.
TV: Sänds på C More.

Emma Navne utsedd till månadens spelare
LUGI tog en viktig seger i söndags när man besegrade VästeråsIrsta på hemmaplan med 30–24. Detta efter en jämn tillställning där gästerna ledde i halvtid, men i andra halvlek stod de vinröda för en stark insats som bäddade för två poäng. Cecilie Bjerre blev lagets bästa målgörare med åtta fullträffar, följt av Emma Navne som gjorde sju mål. Mittnian har öst in poäng för LUGI under säsongen och blev nyligen utsedd till månadens spelare i SHE för andra gången den här säsongen. Emma Navne har satt stora avtryck i LUGI och efter säsongen kommer spelmotorn att spela för Köpenhamn Håndbold i hemlandet.

– Jag känner att det är dags att ta nästa steg i karriären. Jag har haft tre fantastiska år i Lugi med en bra utveckling. Resultatmässigt har det inte blivit som jag hoppats på. Första året blev det inget slutspel på grund av pandemin. Sen missade vi slutspel en gång till. Nu är det fullt fokus på att göra en så bra avslutning som möjligt och gå till slutspel, säger Navne till SHE.

Ännu en landslagsprofil till LUGI
Emma Navne lämnar för en dansk toppklubb, men häromveckan gjorde LUGI klart med en stark ersättare i form av landslagsikonen Bella Gulldén som ansluter nästa säsong. I dagarna gjorde klubben också klart med ännu ett meriterat nyförvärv. Mariann Gabrielsen flyttar hem till Oslo efter säsongen och ersättaren på högersex blir Emma Fernis som byter tyska Thüringer HC mot vinrött.

Fernis slog igenom i Sävehof där hon spelade till sig en landslagsplats och hittills har hon gjort två mästerskap för Blågult (EM 2016 och VM 2017). Högersexan har varit knäskadad under den här säsongen, men närmar sig en comeback inför den kommande flytten till LUGI.

Två poäng i sikte mot Kärra
Den senaste segern mot VästeråsIrsta gör att LUGI alltjämt har greppet om en slutspelsplats och ikväll jagar vinrött två nya poäng när man gästar Kärra. På grund av flertalet uppskjutna matcher i början på året spelas det två matcher i SHE (Kärra–LUGI och Önnered–Heid) parallellt med landslagets EM-kvalvecka som inleddes med förlust mot Serbien.

Kärra ligger sist i tabellen och behöver alla poäng man kan få för att undvika nedflyttning. Göteborgarna vann derbyt mot BK Heid i januari, men sedan dess har man förlorat sex matcher i rad. I den senaste omgången var man nära att ta poäng hemma mot Skara, men trots ledning i halvtid förlorade Kärra med 25–22.

LUGI och Kärra möttes i slutet av januari där det blev seger med 33–26 i Sparbanken Skåne Arena efter tio mål av Emma Navne och åtta av Olivia Löfqvist.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.