Inför: IFK Kristianstad – LUGI

Det väntar annandagshandboll när de nyblivna cupfinalisterna i LUGI gästar IFK Kristianstad. Här är tre punkter inför bortamatchen i Kristianstad Arena där vinrött haft svårt att ta poäng.

Avkast: Söndag, 16.00.
Arena: Kristianstad Arena.
TV: Sänds på C More och Sportkanalen.

LUGI vidare till cupfinal
Svenska cupen hade nypremiär inför säsongen och inför jul säkrade LUGI en plats i final när man höll avståndet till Amo. De vinröda förlorade visserligen med 31–30, men vann det totala semifinalmötet med 62–59. Därmed är LUGI klar för sin andra cupfinal i rad – senast Svenska cupen spelades var nämligen säsongen 1990/91 när LUGI förlorade mot IF Saab i final. Då fanns Peter Käll med i laget och i årets upplaga är hans son, Casper, en av de främsta stjärnorna. Det är däremot inte klart än vilka LUGI får möta i finalen i början av året. Den andra semifinalen mellan IFK Kristianstad och IK Sävehof ställdes nämligen in på grund av coronafall.

Tuff bortafacit i Kristianstad
LUGI är ett av seriens formstarkaste lag med fyra segrar på de fem senaste ligamatcherna. Den obesegrade sviten inleddes mot just IFK Kristianstad i slutet av november när LUGI vann med 30–27 i Sparbanken Skåne Arena. Efter det har LUGI klättrat i tabellen och den senaste ligasegern mot IFK Ystad gjorde att de vinröda klev upp på slutspelsplats. LUGI har besegrat IFK Kristianstad i de två senaste hemmamatcherna, men på bortaplan har det varit betydligt tuffare. LUGI har inte tagit poäng i Kristianstad Arena på åtta ligamatcher – senast man lyckades rubba de orangea på bortaplan var i mars 2015 när LUGI vann med 25–24.

Flera inställda matcher för Kristianstad
IFK Kristianstad har gjort en stark säsong och utmanar Sävehof om att bli seriesegrare. Annandagens motståndare har bara förlorat två ligamatcher hittills, men på grund av covidfall i laget har man fått flera matcher inställda och inte spelat sedan 8 december. Då tog man en stark bortaseger mot HK Malmö på bortaplan med 28–24.

Kristianstad har en imponerande bredd med flera spelare som stuckit ut. Markus Olsson är lagets bäste poängspelare hittills med 66 mål och 33 assist, och utöver honom finns det även etablerade spelare som Ludvig Åström, Anton Hallbäck, Alfred Ehn, Emil Frend Öfors och bröderna Henningsson.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.