Inför: HK Malmö–LUGI

Två matcher återstår av grundserien och ikväll väntar ett derby mot HK Malmö. Här är tre punkter inför bortamötet i Baltiska hallen där LUGI ställs mot flera gamla bekanta.

Avkast: Onsdag, 19.00.
Arena: Baltiska hallen.
TV: Sänds på C More.

LUGI närmar sig slutspel
Ett tag såg LUGI ut att kunna missa slutspelet, men under de senaste veckorna har de vinröda tagit tillbaka kommandot med två matcher kvar att spela. LUGI har vunnit tre av de fyra senaste matcherna och tog två blytunga poäng i helgen när man besegrade Hallby med uddamålet.

LUGI fick inte anfallsspelet att stämma i Jönköping men lyckades vinna till slut med 23–22 och efteråt beskrev Casper Käll det som säsongens skönaste seger. De två poängen gjorde att Hallby sågades av i slutspelsjakten och nu står det mellan LUGI, Hammarby och Eskilstuna Guif i kampen om den sista platsen till slutspelet.

Knapp seger i förra mötet
I den näst sista omgången väntar bortamatch mot HK Malmö som ligger på femteplats och är klara för slutspel. Malmö har blandat och gett under säsongen, men har under den senaste perioden ryckt upp sig. Onsdagens motståndare tog fyra raka segrar innan sviten tog stopp i helgens omgång. Då förlorade HK Malmö mot IFK Skövde på bortaplan med 28–25 i en jämn match där Malmö också hade ledningen med kvarten kvar att spela.

LUGI och HK Malmö möttes i slutet av oktober där vinrött drog det längsta strået i Sparbanken Skåne Arena. LUGI vann en tät match med 26–25 efter att Isak Persson gjort nio mål.

Bekanta ansikten i HK Malmö
Onsdagens derby innebär att LUGI ställs mot flera gamla bekanta. Hampus Jildenbäck öste in mål i den vinröda tröjan under flera säsonger innan han flyttade till franska ligan och Saint-Raphael. För två år sedan återvände Jildenbäck till svensk handboll när han skrev på för AIK och sedan i fjol spelar den gamle LUGI-stjärnan för HK Malmö där han är intern skyttekung den här säsongen på 90 mål.

På andra kanten finns det också en stark LUGI-koppling i form av Adam Tumba som spelade fyra säsonger i vinrött innan han flyttade till AIK och sedermera Hallby där han fick sitt stora genombrott. På samma position finns även Simon Nyberg som har LUGI som moderklubb.

Den fjärde spelaren som representerat LUGI är Hampus Nygren som gjorde en säsong (2018/19) innan han återvände till HK Malmö.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.