Inför: Hallby–LUGI

Det väntar en nyckelmatch i slutspelsstriden när LUGI gästar Hallby. Här är tre punkter inför bortamötet Jönköping där blytunga poäng står på spel.

Avkast: Söndag, 17.00.
Arena: Jönköpings Idrottshus.
TV: Sänds på C More.

Upp på slutspelsplats
LUGI tog sin andra raka hemmaseger i torsdags när man besegrade Alingsås med 28–26 i Sparbanken Skåne Arena. Fredrik Olsson och Isak Persson gjorde åtta mål vardera och såg till att LUGI klättrade upp på slutspelsplats med fyra matcher kvar av grundspelet. Nu väntar en spännande slutspurt och nyckelmatchen spelas redan under söndagen när de vinröda reser till Jönköping för att jag två poäng mot Hallby.

Isak Persson tillbaka
LUGI:s storstjärna skadade sig när han blev inkallad till EM. I samband med att Isak Persson gjorde tre mål mot Polen fick han en spricka i båtbenet som gjorde att han fick lämna den svenska truppen och under den senaste månaden högersexan inte varit tillgänglig för spel. Men i den segermatchen mot Alingsås gjorde 21-åringen comeback och han svarade på bästa sätt genom att göra åtta mål. Persson har gjort 97 mål i Handbollsligan den här säsongen och blir ett enormt tillskott under våren när han återvänt efter sin skada. Får Isak Persson chansen att spela ett nytt slutspel med LUGI innan han flyttar till Bergischer i Bundesliga nästa säsong?

Nyckelmatch i slutspelsracet
Under söndagen står väldigt viktiga poäng på spel när LUGI gästar Hallby som ligger på tionde plats. Hallby är ett av lagen som fortfarande gör upp om slutspel och söndagens drabbning blir ett möte som kan skapa ytterligare dramatik inför de sista omgångarna. Jönköpingslaget ligger en poäng bakom LUGI och vid seger kliver man förbi de vinröda med en match mer spelad. En seger för LUGI skulle innebära att laget hamnar i förarsätet inför de kommande matcherna.

Hallby hade inte vunnit på fem matcher, men förra veckan tog man en efterlängtad seger när man slog Eskilstuna Guif (som också jagar den sista slutspelsplatsen) på bortaplan med 26–22. Hampus Dahlgren svarade för nio fullträffar i segern och ligger femma i skytteligan på 130 mål. På andra kanten är Gustaf Wedberg ett hot (79 mål hittills) och en annan spelare som LUGI måste hålla koll på är Hampus Söderman på mittnio. Spelfördelaren ligger bakom det mesta i Hallbys offensiv och har stått för 70 mål och 62 assist den här säsongen.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.