Inför: H65 Höör – LUGI

LUGI gästar H65 Höör i sista omgången med hopp om att fixa en slutspelsplats. Här är tre punkter inför bortamötet.

Avkast: 19.00.
Arena: Sporthallen.
TV: Sänds på C More och Sportkanalen.

Sista omgången i grundserien
21 matcher har spelats i SHE den här säsongen och nu återstår den sista. LUGI beger sig till Höör där en slutspelsplats står på spel för de vinröda. Förutsättningarna är att LUGI inte får ta mindre poäng än VästeråsIrsta (som möter Kungälv på bortaplan) för att fixa en biljett till slutspelet. Annars slutar LUGI på nionde plats och missar slutspel för första gången sedan 2007. Det blir en tuff uppgift eftersom H65 Höör bara förlorat en hemmamatch den här säsongen och kämpar om en andraplats.

Landslagsrutin i H65
Höör har varit ett topplag under de senaste säsongerna och förädlat flera landslagsspelare som Jessica Ryde, Kristin Thorleifsdottir och Mikaela Mässing. I dagens trupp finns också några spelare med landslagserfarenhet. Emma Lindqvist och Emma Rask hade stora roller i EM senast och i höstas fick även Isabelle Andersson, som ligger tvåa i SHE:s skytteligan, debutera för landslaget.

H65 Höör förlorade stort mot IK Sävehof senast med 28–18, men innan dess hade man vunnit sju matcher i rad. Höör har däremot haft det tufft mot de andra topplagen Sävehof och Skuru – på de fyra mötena har man bara slagit Sävehof hemma.

Sju mål kvar till 300
Olivia Löfqvist förlängde nyss kontraktet med LUGI trots intresse utomlands. Lagkaptenen har varit en av klubbens viktigaste spelare under de senaste åren, såväl i anfallet och försvaret. Mittsexan gjorde tre mål hemma mot Skara senast och närmar sig en fin milstolpe i vinrött. Löfqvist behöver bara göra sju mål till för att nå upp till 300 mål för LUGI.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.