Inför: H65 Höör – LUGI

Ännu en tuff utmaning väntar i nästa omgång när LUGI ställs mot H65 Höör som saknar sin stora stjärna. Här är tre punkter inför onsdagens bortamatch.

Avkast: Onsdag, 19.00.
Arena: Sporthallen.
TV: Sänds på C More.

Delad pott senast
Det blev en spännande tillställning mellan LUGI och Skövde i lördags. Lagen turades om att ta ledningen och i andra halvlek följde några dramatiska slutminuter när de vinröda kom ikapp och drog ifrån till att leda med 19–16. Men ett formstarkt Skövde gav sig inte och kvitterade till 21–21 som också blev slutresultatet. Målbäst i LUGI blev Clara Lerby med sju fullträffar, men det ska också nämnas att Emma Navne stod för åtta assist och att Josefine Hultberg Dahlgren gjorde en stark insats i målet. Det oavgjorda resultatet gör att LUGI ligger kvar på slutspelsplats inför onsdagens bortamatch mot H65 Höör.

Nyckelspelaren skadad
Bortamatchen mot H65 Höör blir en tidig kamp om slutspelsplatserna. Båda lagen ligger på fem poäng, men LUGI ligger just nu på rätt sida om slutspelsstrecket med ett måls skillnad. Under de senaste åren har H65 Höör varit ett topplag och så sent som i våras gick man till SM-final där man förlorade mot Skuru, men nu har man tappat och inlett säsongen svagare än vanligt. En stor förklaring till det är att landslagsspelaren Emma Lindqvist flyttade till Herning-Ikast inför säsongen och att lagets stjärna Isabelle Andersson är långtidsskadad efter att ha slitit av korsbandet på en landslagssamling i somras. Efter sex omgångar står H65 Höör på två segrar, tre förluster och en oavgjord, men man ska också komma ihåg att Höör mött tuffa lag som Sävehof, Skuru, Önnered, Skövde och Skara hittills.

LUGI:s supertrio
Clara Lerby, Emma Navne och Olivia Löfqvist – där har ni LUGI:s tre viktigaste utespelare hittills. Det är kanske inte heller så oväntat med tanke på att spelarna imponerat stort i den vinröda tröjan under tidigare säsonger och bär ett stort ansvar i LUGI:s unga trupp. Nu har supertrion med Lerby, Navne och Löfqvist öppnat säsongen starkt och gjort över hälften av lagets 170 mål i SHE, samt bidragit mycket i försvarsspelet.

En av spelarna som bidrar mest i defensiven är trotjänaren och lagkaptenen Olivia Löfqvist som gör sin sjunde säsong i LUGI. 23-åringen har även gjort 20 mål framåt och kan mycket väl slå sitt personliga rekord i fjol på 65 mål.

Clara Lerby ligger trea i skytteligan på 37 mål och har nyligen belönats med en plats i Sveriges VM-trupp medan Emma Navne utsågs till ligans bäste spelare i oktober. LUGI:s spelmotor är trea i assistligan med 24 målgivande passningar och har dessutom gjort 29 på egen hand.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.