Inför: Eskilstuna Guif – LUGI

LUGI ska bevaka en stor ledning och har siktet inställt på semifinal när man ställs mot Eskilstuna Guif i returmötet av ATG Svenska cupen. Här är tre punkter inför bortamötet.

Avkast: Fredag, 19.00
Arena: Stiga Sports Arena.
TV: Sänds på Solidsport.

Drömscenario inför returmötet
LUGI har varit framgångsrika i cupspelet hittills och tidigare i veckan kopplade man ett rejält grepp om en semifinalplats när man besegrade Eskilstuna Guif på hemmaplan med 38–29 efter sju mål av Isak Persson och Theo Übelacker. Inför returmötet har de vinröda gett sig själva bästa möjliga utgångsläge och på förhand ska det mycket till för att Guif ska kunna hämta upp underläget på nio mål.

Lagen möttes för några veckor sedan i Stiga Sports Arena och då föll LUGI i en jämn match med 26–24.

Übelackers vändning?
Theo Übelacker är en av LUGI:s största framtidslöften, men högernian har haft ett tufft år där han kämpat med skador. 20-åringen missade även inledningen av säsongen men har nu börjat hitta tillbaka till gammal form. Übelacker har spelat de tre senaste matcherna och det riktiga formbeskedet kom möjligen när LUGI slog Eskilstuna Guif i måndags. Då gjorde Theo Übelacker sju mål, hans bästa facit hittills den här säsongen.

Bra säsongsstart av Guif
Bortsett från storförlusten mot LUGI tidigare i veckan har Eskilstuna Guif stått för en bra säsongsinledning. Guif har vunnit hälften av ligamatcherna och ligger just nu på slutspelsplats – man har också ett fint hemmafacit där man besegrat Hammarby, LUGI och Redbergslid hittills.

Guif har ett irrationellt lag med kvicka spelare som Marcus Ekman och Olle Österhall på mittnio. I de senaste matcherna har också Pavle Karavic tagit klivet in från kanten och spelat högernia. Av dessa spelare är Marcus Ekman den som LUGI mest får hålla koll på. 23-åringen har kommit tillbaka starkt efter korsbandsskadan och stått för 41 mål och 31 assist i Handbollsligan i höst.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.