Inför: Eskilstuna Guif – LUGI

Ska LUGI inleda klättringen uppåt? Efter den förlösande segern mot Redbergslid ställs de vinröda nu mot Eskilstuna Guif i Stiga Sports Arena. Här är tre punkter inför bortamötet.

Avkast: Lördag, 14.30
Arena: Stiga Sports Arena
TV: Sänds på C More

Efterlängtad poäng
Efter en tung säsongsinledning lyckades LUGI ta en efterlängtad och välbehövlig seger när man slog Redbergslid senast. De vinröda ledde i halvtid och stod för ett stort ryck i andra halvlek som gjorde att man kunde inkassera säsongens två första poäng. LUGI vann till slut med 34–25 och förhoppningsvis var det startskottet för en klättring uppåt i tabellen. I och med segern mot Redbergslid är det nu fyra poäng upp till säker mark – en plats som lördagens motståndare, Eskilstuna Guif, befinner sig på.

Motståndarna förlorade senast
Eskilstuna Guif är en veteran i högsta serien med 56 säsonger i bagaget – två fler än LUGI. I fjol gick laget till slutspel när man slutade på åttonde plats men där tog det stopp direkt mot Sävehof i kvartsfinal. Under den här säsongen har Guif blandat och gett hittills, vilket tre segrar och fyra förluster vittnar om. Senast blev det en klar förlust borta Eskilstuna Guif mot Ystads IF trots att man ledde med uddamålet i halvtid, men i andra halvlek ryckte Ystad upp sig rejält och vann med 35–25.

Klubben har tappat sin stora stjärna Eric Johansson som flyttade till norska Elverum somras, men det finns kvalitet kvar i truppen med namn som Marcus Ekman och Fredrik Gustavsson. Laget tränas också av Lund-ikonen Zoran Roganovic som gjorde 286 mål på två säsonger för LUGI (2014/15 och 2015/16). Men annars spelade Roganovic flest säsonger för H43 Lund där han blev skyttekung i Handbollsligan hela fem gånger.

Skadeläget har ljusnat
I början av säsongen har LUGI saknat två viktiga pjäser i Theo Übelacker och Anders Lynge Hansen, men nu har en av dem tagit sig tillbaka. Übelacker har spelat de två senaste matcherna mot Ystads IF och Redbergslid, men högernian har matchats försiktigt för att kunna nå full matchform utan att åka på något bakslag. Samtidigt har 18-årige högernian Assar Kammenhed imponerat under säsongsinledningen och avlastat niometersspelarna på ett bra sätt. Kvar på skadelistan är dock nyförvärvet Anders Lynge Hansen som inte spelat sedan den 18 september när LUGI förlorade hemmapremiären mot Hallby. När dansken är tillbaka i målet är fortfarande osäkert.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.