Inför: BK Heid – LUGI

LUGI siktar på att studsa tillbaka efter förra veckans stjärnsmäll mot Sävehof. Ikväll ställs de vinröda mot tabelljumbon Heid – en motståndare som man besegrade på ett övertygande sätt nyligen. Här är tre punkter inför bortamötet i Göteborg.

Avkast: Onsdag, 19.00.
Arena: Heidhallen.
TV: Sänds på C More och C More Mix.

Chanslösa mot Sävehof
LUGI hade inget att sätta emot serieledarna förra veckan. För första gången den här säsongen släppte de vinröda in över 40 mål när man förlorade mot Sävehof på hemmaplan 42–27. LUGI hade stora problem mot de gulsvartas anfallsspel och matchen var så gott som avgjord redan i paus. Ställningen i halvtid var 15–24 och i andra halvlek fortsatte Sävehof att ösa på framåt och mest effektiv var Laura Jensen som gjorde nio mål. I LUGI blev Emma Navne bästa målskytt på sex mål.

Returmöte med Heid
Desto bättre gick det när LUGI mötte BK Heid i mitten av januari. De vinröda visade prov på klasskillnad när man besegrade göteborgarna med 31–18 i Sparbanken Skåne Arena efter ett stort ryck i andra halvlek där man bara släppte in åtta mål och dessutom gjorde 17 framåt. Nu möts lagen igen – den här gången i Heidhallen i Göteborg.

Efter förlusten i Lund har Heid spelat ytterligare en match där man kammade noll mot lokalkonkurrenten Kärra som vann derbyt med 28–20. Det gjorde att lagen bytte plats i tabellen och inför onsdagens match ligger BK Heid sist på fyra poäng.

Emma Navne – en av seriens bästa
LUGI har flera spelare med i toppen av statistikligorna även om man spelat färre matcher än de flesta av lagen i SHE. Efter nästan halva säsongen framgår det tydligt att fyra utespelare är extra viktiga för laget – Emma Navne, Olivia Löfqvist, Clara Lerby och Cecilie Bjerre.

Emma Navne ligger på sjunde plats i skytteligan på 57 mål. Med 44 assist ligger danskan också på tredje plats när det målgivande passningar och på fjärde plats när det kommer till totala MEP-poäng. Strax bakom LUGI:s spelmotor i skytteligan finns Clara Lerby på 54 mål och bland seriens 30 bästa målskyttar hittar vi även Cecilie Bjerre (47 mål) samt Olivia Löfqvist (38 mål). LUGI:s kapten har även en hög placering i MEP-ligan (16:e plats) – mycket på grund av hennes insatser både framåt och bakåt.