Inför Aranäs med Marc Uhd

 

Efter säsongens första förlust siktar LUGI på att studsa tillbaka direkt. Marc Uhd berättar om starten på säsongen och ger sin syn på torsdagens möte hemma mot Aranäs.

– Jag hade gärna haft någon poäng till, men om vi vinner mot Aranäs är jag nöjd. 

I söndags åkte LUGI på säsongens första förlust när man kammade noll borta mot OV Helsingborg. Man låg under med fem mål i halvtid och lyckades inte hämta upp underläget. Till slut förlorade LUGI med 30–34. 

– Känslan efter matchen var ungefär densamma som mot IFK Ystad. Vi tog inte vara på våra chanser och det kostade oss en del. I de två första matcherna kändes det som att vi spelade på våra premisser, men nu har vi varit lite stressade på slutet. Det ska vi ändra på och starta matcherna bättre. Vi är som bäst när vi har kontroll, säger Marc Uhd. 

Efter fyra matcher parkerar LUGI på en sjundeplats i tabellen med fem poäng. 

– Jag hade gärna haft någon poäng till. Vi är i grunden ett bättre lag än både IFK Ystad och OV Helsingborg som vi tappat poäng mot. Men om vi tar två poäng mot Aranäs skulle jag vara nöjd med säsongsstarten, annars inte. 

Vilka spelare tycker du har imponerat hittills?

– Viktor Hallén har varit stabil. Han hade en liten dipp mot IFK Ystad, men har gjort det jättebra i de andra matcherna. Även Isak Persson har gjort bra så våra kantspelare är jag nöjd med. Carl Möllerström har gjort det bra också, även om han fått spela en del som högersexa. Karl Wallinius och Casper Käll har varit lite upp och ner, men det finns en förklaring till det. De har spelat många minuter och presterat bra, men de har också fått nya roller i försvarsspelet som tar energi. Generellt sätt har det varit många nya uppgifter för spelarna i laget. 

Nu ställs LUGI mot nykomlingen Aranäs som samlat ihop fyra poäng inför torsdagens match. 

– Aranäs har gjort det bra. Philip Jonsson som spelade här i fjol har levererat och på mittnio finns Gustaf Hallen. De har också en bra målvakt i Daniel Bergqvist. Aranäs är stabila och krigar bra. De gör kontrollerade saker, men jag vill också säga att det är en match som vi bör vinna. Speciellt eftersom vi spelar på hemmaplan. 

Vad vill du se från ditt lag?

– I försvarsspelet vill jag se att vi hjälper varandra lite bättre än senast. Vi blev lite ensamma mot OV, så jag vill se att vi försvarar mer som ett lag mot Aranäs och inte individuellt. Sedan vill jag såklart ta två poäng. 

 

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.