Idag är det EM-start för Sverige

Äntligen säger nog många! EM-start för Sverige i Scandinavium. Vi ser med spänning fram emot detta EM, både för hur det går för Sverige och om de kommer till Skåne för att spela i Malmö Arena. Sedan är kanske vi LUGI-supporter också spända på att bevaka ”LUGI-trion” som är med i landslaget.

Visst är vi LUGI-familjen lite stolta över att vi har 2 som har LUGI som moderklubb i EM samt ytterligare en spelare som fått sitt genombrott i LUGI.

Om vi börjar med den äldsta Kim Ekdahl Du Rietz som debuterade i LUGI den 12 feb 2006 mot lokalrivalen H43. Kim var då 15 år och gjorde ett mål i första matchen. Sedan fortsatte det av bara farten tills han blev proffs i Frankrike hösten 2011. Han hann med 152 matcher och 577 mål under dessa år. Något som jag minns med Kim är att det tog något år innan vår speaker lärde sig uttala hans efternamn.

Här är det LUGI-tränaren Axnér som försöker stoppa Kim

Simon Jeppsson är nästa man som också har LUGI som moderklubb. Simons premiärmatch i högsta ligan var mot Aranäs den 19 sept 2012. Sitt första mål kom mot VästeråsIrsta i dec samma år. Fram tills att Simon blev proffs i Flensburg i Tyskland hösten 2017 så hann Simon med 120 matcher och 506 mål. Sedan är man väldigt nyfiken på hur många assist som Simon också hann med i LUGI.

Den tredje spelaren med LUGI-anknytning är Lucas Pellas. Lucas har utvecklats till en av Sveriges bästa V6 under sin tid i LUGI. Lucas själv ger mycket kredit till Tomas Axnér och LUGI för denna utveckling och chans. Lucas ligger på en tredjeplats i antal gjorda mål i Handbollsligan i år, 118 st. Till dags datum har Lucas spelat 123 matcher och gjort 444 mål i LUGI. Och fler blir det säkert fler innan denna säsong är avslutad. Lucas är en av tre spelare i EM-truppen som kommer från svenska Handbollsligan.

Sverige börjar idag mot Schweiz för att sedan möta Slovenien och Polen i gruppspelet.

Vi önskar Sverige lycka till i EM. Och vi hoppas att vi ses i Malmö!

/Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.