Hur är läget Nemanja?

Årets säsong har inte blivit enligt förväntningarna för herrlaget. Efter 18 spelade matcher är LUGI på sista plats. Sista plats är direkt degradering medan platserna 11-13 är det kvalspel mot lagen 2-4 i Allsvenskan. Platserna 1-8 är slutspel. Platserna 9-10 (lugna gruppen) är säkrat kontrakt men inga kvalmatcher.

Nemanja Milosevic tillsammans med ass Christoffer Geissler (Foto Kenneth Landgren)

Hur har det blivit så Nemanja?

  • Vi har kommit lite i obalans och ej hittat den stabiliteten som vi önskat bl a på grund av skador av spelare. Det innebär att vi inte skapat den trygghet i försvars- och målvaktsspel som vi skulle haft. Detta är en del av förklaringen. Men hela laget vill nu verkligen ta tag i detta.

Trots en dålig start på matchen var OV Helsingborg nära att ta poäng mot fjorårets svenska mästare Ystads IF. Hur ska LUGI klara av Helsingborg?

  • Alla lagen är inte i den form nu som de var i decemeber. Man har tränat hårt och tänker på slutspelet. Samtidigt så kämpar en del lag för att inte degraderas eller liknande som vi t ex. Mot Helsingborg är det ”ALL IN” d v s vi måste kämpa och kriga i alla matcher för att vi ska få poäng.

Hur är skadeläget i truppen?

  • I dagsläget är det inga förändringar.

Nemanjas sista ord var att man önskar en sjunde eller åttonde spelare på läktaren, det skulle vara till god hjälp.

  • Vi behöver all hjälp från läktarna så slut upp och heja på oss!

Så välkommen till LUGI mot OV Helsingborg imorgon (lördag kl 16:15)

Naturligtvis är alla också välkomna till damernas match mot SKURU kl 14.00.

Skribent Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.