Hugo Forsberg inför returen mot Amo

LUGI leder med fyra mål inför semifinalreturen mot Amo i ATG Svenska cupen. Hugo Forsberg berättar om LUGI:s starka svit och hur man ska säkra en plats i final.
– Vi måste vara med från start, säger 21-åringen.

Åtta raka tävlingsmatcher utan förlust är LUGI:s facit just nu. Efter förlusten mot Sävehof i början av november har de vinröda prickat storformen i både liga- och cupspelet.

– Det är roligt att spela handboll just nu. Det är betydlig roligare nu än i början av säsongen. Men jag måste ändå säga att vi hela tiden haft humöret uppe. Vi är ett glatt gäng som alltid kommer taggade till träningarna och det har gett resultat, säger Hugo Forsberg.

Hur ser du på den totala vändningen ni gjort?
– Det är ganska svårt att förklara. Men när man väl får medvind brukar det hålla i sig. Det började egentligen mot HK Malmö hemma där vi fick hjälp av klacken och kände ett större stöd. Sedan är det också så att ju mer man ses och tränar ihop byggs det upp en trygghet i laget.

I helgen klev också LUGI upp på slutspelsplats för första gången den här säsongen när man besegrade IFK Ystad hemma i Sparbanken Skåne Arena med 29–27.

– Det kändes väldigt bra. Vi är ett lag som ska vara på slutspelsplats och det är bra att vi äntligen kommit dit efter en svag inledning. Det är starkt av oss att vi lyckats vända på det.

Nu väntar cupretur mot Amo HK på hemmaplan där LUGI har övertaget efter segern i den första semifinalen med 32–28. I bortamötet spelade Hugo Forsberg en huvudroll med sina sex mål.

– Det var lite speciellt att möta dem senast. Det var nästan ingen spelare som hade mött Amo tidigare, inte med LUGI iallafall. De spelar också en annorlunda handboll med mycket spel i sju mot sex. De gillar att dra ner på tempot och har en stark hemmaborg, säger Hugo Forsberg och fortsätter:

– Det blev en lite konstig match mot Amo. Vi hade läget under kontroll med ledde ändå aldrig med mer än fyra mål. Vi skaffade oss i iallafall ett okej utgångsläge inför returmötet.

Ni leder med fyra mål inför returen – hur ser du på övertaget?
– Det gäller att vi håller fokus och är med från start. Amo börjar med tre shoot-out-straffar så det kan bli match direkt. Jag förväntar mig en fartfylld match där båda lagen kommer att springa mycket, framförallt Amo om de hamnar i en situation där de behöver jaga in mål.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.