Hugo Forsberg inför lokalderbyt mot Ankaret

Trots att avancemanget redan är klart åker ett taggat LUGI till Borgebyhallen under söndagen. För motståndet i den sista gruppspelsomgången står division 1-laget HK Ankaret, ett lag Hugo Forsberg gärna vinner mot.

– Det är ju lite derby. Man vill inte gå ut på stan efter en förlust mot dem, säger mittnian.

Efter segrar mot Kärra HF och IFK Ystad är avancemanget klart för LUGI som vid vinst mot HK Ankaret även säkrar förstaplatsen i gruppen. Men för HK Ankaret som redan är utslagna samt LUGI:s Hugo Forsberg handlar söndagens match främst om prestige.

– Vi kommer möta ett gäng som verkligen vill vinna. Båda lagen är väl bekanta med varandra. Det är ju lite derby. Man vill inte gå ut på stan efter en förlust mot dem, säger 21-åringen som har fått allt större förtroende från huvudtränare Marc Uhd.

– Det har känts väldigt bra under säsongsstarten. Jag tycker jag har tagit emot Marcs förtroende på ett bra sätt.

I jakt på bättre spel matchades LUGI under fredagskvällen mot danska Nordsjälland i en träningsmatch. Förlustsiffrorna skrevs 28–32 i en tillställning få vinröda var nöjda med.

– Vi gjorde oss sämre än vad vi borde vara. Vi gjorde alldeles för många oprovocerade tekniska fel. Vi hade Steven och Theo borta vilket är två viktiga spelare för oss, fortsätter Forsberg som tycker att Nordsjälland är ett lag LUGI ska besegra.

– Ja, det tycker jag. Hundra procent. Hade vi spelat mot dem idag igen hade det blivit ett annat resultat.

När var senast du mötte HK Ankaret?

– För två säsonger sedan när jag spelade med Farmen i division 1. Jag minns att vi åkte till ett fullsatt Borgeby och vann. Vi var små junisar då. Det var sjukt roliga matcher att spela.

Avkast sker 18.00 på söndag. Matchen sänds på solidsport.com/svenskacupen.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.