HK Farmen drar sig ur Damer Div 1 Södra.

LUGI tvingas ta det nödvändiga beslutet att dra ur HK Farmen från Damer Div 1 Södra. Antalet spelare på flicksidan räcker helt enkelt inte till för att spela seniorhandboll. Detta till följd av en rad utmaningar på flicksidan de senaste åren vilket resulterat i att flickor i tonåren valt att sluta och de åtgärder som gjorts hittills har inte gett önskad effekt. 

Klubben gör nu en nystart för att skapa bättre förutsättningar för ungdomarna att utvecklas. Det pågår ett strukturerat arbete med att stödja bredd och elitförberedande verksamheten och det synligaste beviset på detta är inrättandet av en Sportchefstjänst och anställningen av Kenneth Andersson.

– Ett oerhört smärtsamt beslut och ledsamt att det gått så här långt. Vi beklagar djupt och förstår besvikelsen hos alla berörda. Detta är ett misslyckande, men vi kommer att göra det till en omstart för vår långsiktiga talangutveckling. Vi är fast beslutna att fortsätta vara en av Sveriges ledande föreningar för tjejer och killar med både bredd och elithandboll även i framtiden, säger Patrik Bengtsson, klubbchef LUGI Handboll.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.