Historiskt många lag anmälda till seriespel för LUGI kommande säsong

Trots en långvarig pandemi i världen som påverkat föreningslivet mycket, växer LUGI HF väldigt mycket och kommer under kommande säsong ha fler lag anmälda till seriespel än någonsin tidigare.

LUGI är och har länge varit en av Sveriges största handbollsklubbar som kombinerar breddhandboll med Elit, från seniorer till bollskolor. Klubben har även nyligen startat upp både Beachhandboll och Parahandboll för att göra handbollen mer tillgänglig för alla. Trots ett tapp i vissa åldersgrupper fortsätter LUGI att växa och i år har klubben 73 anmälda lag till seriespel samt 16 USM lag, vilket är en stor ökning från förra årets 63 lag i seriespel och 13 USM lag.

– Det är fantastiskt kul att se att intresset för sport och framförallt handboll inte försvunnit under pandemin. Det finns ju en risk att folk finner nya intressen under situationer som denna, men istället upplever vi en efterfrågan att få komma igång med både fysisk aktivitet och att få tillbaka gemenskapen och känslan av tillhörighet som ett lag ger, vilket många kanske saknat senaste året, säger Klubbchef Patrik Bengtsson.

I våras gjorde Svensk handboll en gigantisk omorganisation och 13 distrikt har nu blivit fem, varav Handbollsförbundet Syd är ett. Handbollförbundet Syd består av delar av Halland, Småland, Blekinge och hela Skåne samt företräder 94 föreningar och 875 lag. LUGI HF är med goda marginaler den största handbollsklubben i HF Syd och är en av de två föreningar (tillsammans med Lödde Vikings HK) som sticker ut de senaste åren gällande tillväxt. 

Vill du bli medlem LUGI Handboll?
Läs mer här

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.