Herrarna föll tungt i årets sista match

LUGI gjorde vad de kunde i andra halvlek för att vända på sexmålsunderläget i paus. Men en alldeles för svag första halvlek mot svenska mästarna IK Sävehof fällde avgörandet när herrarna gjorde bokslut över 2021.

Inledningsvis var det jämnt skägg. Men allt eftersom tog gästande IK Sävehof över.

Partillelaget kom utan sina spelfördelare Elias Á Skipagøtu och Olle Ek. Men tack vare storspel av Simon Möller samt ett ruggigt effektivt 7-6 fick man LUGI på knäna under slutet av första halvlek.

De gulsvarta gick från ledning 12–11 till pausledning 17–11 under de sista sju minuterna.

– Vi brände alldeles för många bra lägen och smällde inte på, analyserade LUGI:s femmålsskytt Fredrik Olsson efter slutsignal till CMore.

I andra halvlek fick LUGI upp ångan igen. Med mål efter mål försökte man sätta press på Sävehof. Men särskilt nära en kvittering kom man aldrig. Ett par misstag under de tio sista minuterna stod LUGI dyrt.

– Vi höjde oss iallafall och kämpar och försöker verkligen hela andra halvlek, kommenterade Olsson vidare.

Slutresultatet i Lund skrevs till 29–33. Därmed är LUGI:s höstsäsong över. Första matchen efter EM-uppehållet spelas den 4 februari borta mot HK Malmö.

LUGI – IK Sävehof 29–33 (11–17)

Målskyttar, LUGI: Casper Käll 5, Isak Persson 5, Fredrik Olsson 5, Theo Übelacker 4, Axel Andersson 4, Hugo Forsberg 2, Steven Plucnar Jacobsen 2, Adrian Hesslekrans, Simon Axelsson.