Hemmaförlust mot nytänt OV

Tomas Axnér förutspådde att dagens match mot OV Helsingborg absolut inte var vunnen på förhand. OV har pressat de flesta lagen i Handbollsligan och har några matcher med uddamålsförlust mot de bättre lagen. Dessutom hade man bytt ledarteam som oftast ger en nytändning. Och mycket riktigt så blev OV för svåra och vann dagens match med 21-24.

Båda halvlekarna var väldigt lika varandra., OV har ledning, LUGI jagar ikapp men sedan gör OV ett nytt ryck med starkt försvar som ger ledning igen.

– Det är väl OK att släppa in 24 mål, men nu är det tredje matchen i rad som motståndarmålvakten har en räddningsprocent på 50. Vi måste bli bättre på avsluten eller göra motståndarmålvakterna mindre bra menar Tomas Axnér. Det är där vi förlorar matchen.

Axnér menar också att OV är ett bättre lag än vad tabellen visar. Men det innebär inte att LUGI ska ha låg procent på sina avslut.

– 7 st av de som spelar i OV har spelat handboll på väldigt hög nivå. Men vi ska ändå inte göra dem så bra vid våra avslut säger en liten barsk Tomas Axnér

– Sedan är det klart att vi saknade Marcus Sjöbrink bakåt men det är inte där vi förlorar matchen.

I OV Helsingborg ska målvakten Michael Andersson ha all eloge för en mycket bra insats vilket också ledde till utnämningen OV-s bästa spelare. Framåt var Linus Nilsson ofta till besvär för LUGI och han stod för 5 mål.

Casper Käll

Utsedd till bästa spelare i LUGI blev Casper Käll. Med sin snabbhet och oberäkneliga stegisättningar så fick han till 4 mål, lika många som Karl Wallinius och Isak Persson.

Nästa match för LUGI är redan på tisdag borta mot HK Malmö.

Målskyttar LUGI

Casper Käll 4, Karl Wallinius 4, Isak Persson 4, Nikola Stefanovic 2, Carl Möllerström 2, Fredrik Olsson 2, Lucas Pellas 1, Albin Carlsson 1, Theo Übelacker 1

LuGI hade 3 utvisningar

Domare Niclas Widell och Jonas Åström

Publik 982

Skrivet av Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.