Hanna Popaja inför returmötet

Ikväll kan LUGI:s damer säkra kvartsfinalsavancemang. Kenneth Anderssons och Joel Tulldahls gäng har en femmålsledning från första mötet att försvara mot Eslövs IK.

Målvakt Hanna Popaja är nöjd över hur laget uppträdde i Eslövshallen i fredags.

– En helt okej match. Men det finns många förbättringspunkter. Exempelvis kan vi trycka på lite mer och stå tätare i försvarsspelet. De ska inte få komma innanför nio meter utan att få en rejäl smäll, säger Popaja.

Beror det passiva försvaret på det nykomponerade mittlåset beståendes av Cecilie Bjerre och Amanda Paulsen?

– Nja, det skulle jag inte säga. Det ska inte spela någon roll vilka som spelar som treor. Vi ska vara hungrigare.

Ni är obesegrade i cupen så här långt. Varför har ni gått så starkt?

– Det har varit en lång försäsong för vår del. Vi är många som är revanschsugna sedan förra säsongen. Vi är sugna på att vinna.

Är pusselbitarna på plats inför nästa veckas seriestart?

– Ja, det skulle jag säga. Vi blir mer och mer samspelta. Vi har absolut förutsättningarna för att få en bra start på serien.

Popaja och Josefine Hultberg Dahlgren bildar ett av SHE:s yngsta målvaktspar. Enligt Popaja kommer de stå sig bra mot övriga par.

– Ja, vi är unga båda två och kommer utvecklas. Vi kommer bra överens och har kul på träningarna. Det kommer bli bra i år.

Totalt vann LUGI med 33–28 i första mötet. Det ska mycket till för att Eslöv ska vända på ställningen under onsdagskvällen och skicka ut LUGI ur ATG Svenska cupen.

– Vi är det bättre laget på pappret och ska gå vidare. Men jobbet ska göras.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.