Hanna inför Skövde i SHE

 

Flest räddningar och genombrott i SHE. 18-åriga Hanna Popaja har fått stort förtroende i början av säsongen och levererat. LUGI-målvakten berättar om sin utveckling och vad hon förväntar sig för match mot Skövde.

Inför säsongen öppnades en lucka för LUGI:s talangfulla målvakt. Att Esmeralda Fetahovic flyttade till Norge och att Isabella Mouratidou åkte på en skada ledde till att Hanna Popaja fick chansen. Och den har hon verkligen tagit.

Just nu har 18-åringen gjort flest räddningar i SHE, och hon är även med på i toppen bland målvakterna som har högst räddningsprocent. Popaja har räddat 40 procent av motståndarnas skott och bidragit till att LUGI klättrat uppåt i tabellen.

– Det blev väl lite oväntat att jag skulle få så här mycket speltid. Jag har gjort det bästa av situationen och försökt ta det ansvaret jag fått. Kenneth Andersson och laget har trott på mig, jag har inte känt nån stress över det som man kanske borde göra. Jag känner att jag har bra självförtroende och känner mig trygg med försvarsspelet.

Vad ligger bakom din succé?

– Det är svårt att svara på. Men jag har tränat på bra och förberett mig inför matcherna. Jag har gjort mitt bästa för att utvecklas. Där har min fysiska del blivit bättre under det senaste året. Jag har tränat hårdare och tagit eget ansvar.

Hur ser du på din framtid som målvakt – vad siktar du på?

– Just nu känner jag att jag vill ta det som det kommer och utvecklas i min takt. Att göra det bästa av situationen hela tiden.

Popaja presterade bra även i den senaste matchen mot VästeråsIrsta när LUGI vann med 28–25.

– Överlag tycker jag att vi gjorde en jäkligt bra match. Vi släppte in få mål och stod bra bakåt. Samtidigt fick vi bra träff i kontringsspelet, som vi haft lite svårare med i de senaste matcherna.

Med fyra raka segrar är LUGI ett av seriens formstarkaste lag.

– Vi spelar mycket bättre nu än i början av säsongen. Det känns som att vi är mer samspelta och säkrare i grundspelet. Vi har bättre kommunikation och känns tryggare med varandra nu när vi gått spela ihop oss.

Nu väntar Skövde på hemmaplan där LUGI får en chans att klättra ytterligare i tabellen.

– Det ska bli väldigt kul att möta dem. Nyckeln för oss blir försvarsspelet och att vi fortsätter med vårt grundspel. Skövde är bra på kontringar och då blir det viktigt att vi har disciplinerade anfall.

 

 

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.