Handbollsligan nästa år efter övertygande seger

”Lättnad”, ”Härligt med publiken”. ”Stressen har släppt” . ”Lycka” ”Kärlek”. Några av de ord som kom från ledare och spelare efter matchen. Efter en 8-målsledning i halvtid så slutade matchen med LUGI-vinst 36-26, 10 måls vinst inför 3000 på läktaren.

En kort summering av match. Lagen följdes åt till 6-6. LUGI slarvade en del som gjorde att Skånela kunde hänga med. Vid 6-6 gjorde LUGI tre raka mål och sedan kom inte Skånela närmare i första halvlek. 17-9 stod det på resultattavlan när halva matchen spelats. Ett bra försvarsspel och ett ypperligt målvaktsspel av Victor Hedberg var ekvationen som ledde till halvtidsresultatet. Och färre tekniska fel i den andra halvan av första halvleken. Axel Månsson hade lite av julafton med sina straffkast, inspel och spelavslut. Men många andra skulle kunna nämnas.

Som väntat så tog Skånela till spel 7 mot 6 d v s man tog ut målvakten i anfall. Men LUGI:s försvar var disciplinerat och man var kylig så även om Skånela kom lite närmare målmässigt vid något tillfälle så redde man ut det. LUGI körde också några perioder med 7 mot 6. LUGI fortsatte att koncentrera sig och mot slutet så tröttnade Skånela och LUGI kunde vinna komfortabelt med 10 mål. I slutet var våra framtida talanger på banan och Axel Janhall gjorde bl a ett av LUGI:s mål. Målskyttet från LUGI spred sig på 11 spelare. Bra med bredd!

Det är många spelare som kan nämnas i LUGI. Axel Månsson, Adrian Hesslekrans, Christopher Schnell, Rasmus Nilsson för att inte prata om Mads Kragh Thomsens försvarsspel. Men alla i LUGI kan nämnas.

”Jag känner en stor lättnad” säger Fredrik Olsson, ”Det var bra att vi klarade det. Och vilken publik”

”Det känns otroligt” säger en leende Adrian Hesslekrans som stod för 6 mål i matchen.

Och Victor Hedberg, Nemanja Milosevic, Christoffer Geissler har ungefär samma ord.

Nemanja tillägger att denna säsong inte alls blivit som tänkt men vi redde ut det,

Rasmus Nilsson som blev matchens lirare i segermatchen mot Skånela

Matchens lirare i Skånela blev Simon Lindberg och i LUGI Rasmus Nilsson. Casper Käll passade på att göra sitt 500:e LUGI-mål.

Målskyttar LUGI: Axel Månsson 7, Adrian Hesslekrans 6, Christophere Schnell 5, Axel Andersson 4, Jakob Söderberg 3, Casper Käll 3, Rasmus Nilsson 3, Fredrik Olsson,2, Axel Janhall 1, Måns Simonsson 1, Oliver Olssn 1

Utvisningar: LUGI 4×2 min och Skånela 5×2 min

Domare: Emil Blanck och Martin Strand

Publik 3000

Med pennan Lars-Erik Nilsson

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.