Spela Parahandboll i Lund!

– För dig med funktionsvariation

Ett samarbete mellan Föreningen Parasport Lund & LUGI HF

Alla människor har samma rätt till hälsa och välbefinnande. I LUGI strävar vi efter att göra handbollen tillgänglig för alla, oavsett bakgrund och förutsättningar. Alla ska erbjudas en möjlighet att spela handboll utifrån sina förutsättningar, oavsett ålder och nivå!

Träningskläder och träningsskor är att föredra och tas med själv till träningarna. Övrig utrustning som bollar och rullstolar finns att låna vid varje träningstillfälle.

 

I samarbete med Föreningen Parasport Lund erbjuder vi följande olika klasser:
– Rullstolshandboll
– Gående-handboll: blå klass och gul klass

Rullstolshandboll riktar sig till den som är beroende av sin rullstol i vardagen, eller som pga. förvärvad skada eller diagnos inte kan delta i gåendeklass på lika villkor.

Gående-handboll riktar sig till den som har intellektuell funktionsnedsättning och/med tillägg av en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning. Gående-handbollen delas upp i gul och blå klass för att möjliggöra nivåanpassat spel.

Blå klass: Spelformen är på hög nivå och handbollsregler kan respekteras fullt ut.
Gul klass: Spelarna kan behöva extra stöd i samband med att de finns på planen och kan även omfattas av en fysisk lägre förmåga.

Tillsammans med Föreningen Parasport Lund är vi glada att kunna erbjuda både gul och blå klass inom gående-handbollen för att möjliggöra nivåanpassning och låta spelarna utvecklas och utmanas utifrån sin individuella fysiska och intellektuella nivå. Läs gärna mer på Föreningen Parasport Lunds hemsida.

 

Träningar under våren 2022: 

Gående handboll – Lördagar kl. 10.00-12.00, Sparbanken Skåne Arena, B-hall

Rullstolshandboll – Lördagar kl. 10.00-12.00, Sparbanken Skåne Arena, B-hall

Gående handboll – Söndagar kl. 15.00-17.00, Bollhuset, B-hall

 

För mer information, kontakta:

LUGI HF – para@lugihandboll.se eller Saida 0735161410
Parasport Lund – carlankell@gmail.com

 

Vår satsning på Parahandboll har möjliggjorts genom ett flertal viktiga samarbeten och värdefulla bidrag. Tack till Parasport Lund, SHF, HF Syd, Invacare AB, De lekande barnens fond och RF-SISU för er stöttning! Tillsammans bidrar vi till att ge alla samma rätt till hälsa och välbefinnande samt möjlighet att spela handboll utifrån sina egna förutsättningar!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.