Fredrik Olsson till Skanderborg Århus

Fredrik Olsson mot Aranäs HK. Bild: Kenneth Landgren.

Fredrik Olsson kom till LUGI 2019 och är inne på sin fjärde säsong i LUGI.

Han kom från allsvenska Skånela och hade från början en ganska blygsam roll i laget men redan andra året tog hans utveckling fart. När sedan Kalle Wallinius lämnade för proffslivet var Fredrik redo att ta över och gjorde det verkligen med bravur! Han var en av handbollsligans absolut bästa spelare och bara fortsatte att utvecklas men valde ändå att ta ett extra år i LUGI för att verkligen vara redo för proffslivet. Och nu är han då det, nästa anhalt för Fredrik blir danska Skanderborg där han ansluter efter sommaren.

”Jag ser verkligen fram emot det och jag hoppas att jag kan fortsätta utvecklas som handbollsspelare. Jag tror utvecklingsmöjligheterna är goda där, med speltid i en tuffare liga så tror jag att jag kommer kunna ta fler steg i min utveckling. Men först ligger allt fokus på att avsluta det bra i Lugi” säger Fredrik.

Hur tror du det kommer skilja sig från det svenska elitseriespelet?

– Jag tror att det kommer vara ett högre tempo och det kommer krävas mer fysik.

Du har tagit en stor roll i laget nu, hur ser din roll ut framöver i Skanderborg?

– Det återstår att se men jag hoppas att jag kommer kunna bidra med mycket och ta stort ansvar.

Vad kommer du sakna mest med Skåne och Lund?

– Mest av allt kommer jag såklart sakna alla lagkamrater, ledare och personer runt klubben.

 

Svenska handbollslandslagets har nu släppt truppen till VM på hemmaplan och förutom de 18 uttagna till VM-truppen kommer Fredrik att finnas på plats och träna med landslaget 3–6 januari.

Ännu en i raden av spelare som utvecklats i klubben lämnar nu laget för nya äventyr. Vi önskar Fredrik Olsson all lycka till på kommande äventyr!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.