Fredrik Olsson inför Redbergslid

Viktiga poäng står på spel när LUGI ställs mot Redbergslid. Vi tog ett snack med Fredrik Olsson inför hemmamötet i Sparbanken Skåne Arena.
– En seger skulle ge väldigt mycket självförtroende till laget, säger lagets interna skyttekung.

LUGI har inte haft det rätta flytet under inledningen av Handbollsligan och förra veckan blev det en ny förlust mot Ystads IF, även om de vinröda stod upp bra i stora delar av derbyt.

– Defensivt gjorde vi en av våra bästa matcher hittills. Jag tycker att vi gör en bra match fram till 16–16 då vi började slarva lite för mycket – och Ystad är ett för bra lag för att inte ta vara på den chansen, säger Fredrik Olsson.

Efter sex omgångar står LUGI alltjämt på noll poäng. Det hoppas Fredrik Olsson och hans lagkamrater på att ändra snart.

– Självklart är det tufft att vi inte lyckats vinna än. Men jag tycker att vi håller moralen uppe moralen bra i laget och tränar på hårt. Det märks att alla vill ta sig ur den här tuffa perioden tillsammans och börja vinna.

Samtidigt som LUGI inlett svagt har Fredrik Olsson tagit stort ansvar och inlett säsongen piggt. Vänsternian har fått mycket speltid och är lagets bästa målskytt hittills med 34 fullträffar i ligaspelet.

– Jag är väl inte helt nöjd heller om man ser till varje match. Vi har haft mycket skador som har lett till att många niometare har fått ta stort ansvar. Det är väl en anledning till att det gått hyfsat bra för mig, säger han och fortsätter:

– Det är jättekul att jag fått större förtroende under det senaste året. Det är något jag har känt och när man tar större ansvar utvecklas man också som spelare.

Nu står LUGI inför ett viktigt bottenmöte när man tar emot nästjumbon Redbergslid hemma i Sparbanken Skåne Arena.

– Främst är det viktigt att tänka på att vi ska göra en bra prestation. Att vi hjälper varandra så att alla kommer in i matchen. Då kan det gå vägen för oss.

Vad hoppas ni kunna få ut i spelet mot Redbergslid?
– Vi ska ta med oss de sakerna som vi lyckades göra mot Ystads i 45 minuter senast. Då hade vi ett bra försvarsspel och hjälpte våra målvakter, och det är något som vi behöver förbättra sett till hela vår inledning. Vi spelade bra i större delar mot Ystad och det vill vi ta med oss mot Redbergslid.

Hur ser du på RIK som lag?
– De har en av seriens mest talangfulla spelare offensivt i Elliot Stenmalm. Det går inte undvika att lägga märke till honom. Precis som oss har de haft ett tunnt lag under första delen av säsongen, men Redbergslid är ett duktigt lag.

Vad tror du att en seger skulle betyda för laget?
– Det skulle betyda jättemycket eftersom vi åkt på många tuffa förluster hittills. En seger skulle nog ge väldigt mycket självförtroende och en boost som kan ge mycket på sikt.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.