Fredrik Olsson inför Eskilstuna Guif

LUGI har hämtat sig efter cupförlusten och ställs ikväll mot Eskilstuna Guif i jakten på en slutspelsplats, Vi tog ett snack med Fredrik Olsson som förväntar sig en tuff match.
– De lär komma med massa energi, säger LUGI:s poängkung.

ATG Svenska cupen tog slut i helgen där LUGI tog en silvermedalj i den första upplagan sedan 1990/91. I finalen förlorade de vinröda mot Sävehof som fick lyfta pokalen i Partille Arena i lördags.

– Vi hade perioder som var väldigt bra i båda matcherna. Men i den första matchen hade vi perioder där vi förlorade lite väl mycket och snabbt. Det är väl det som gjorde att vi egentligen inte var nära att rå på Sävehof i en final, säger Fredrik Olsson.

Är ni nöjda med silvret?
– Självklart är det en bra prestation att komma tvåa, men samtidigt vill man alltid vinna när man tar sig dit.

Nu blir det fullt fokus på Handbollsligan under resten av säsongen. Nio matcher återstår innan LUGI hoppas på att förlänga säsongen i ett slutspel. Just nu ligger laget på nionde plats med 14 poäng.

– Jag tycker att vi avslutade höstsäsongen väldigt bra och vi har skapat oss bra förutsättningar inför slutspurten som kommer nu. Om vi gör det bra och är fokuserade kan det bli en rolig avslutning på säsongen.

För egen del har Fredrik Olsson sin bästa säsong i den vinröda tröjan och häromveckan stod det klart att vänsternian förlängde kontraktet över nästa säsong.

  Det känns jättekul. Jag trivs väldigt bra och har kul med laget. Jag utvecklas hela tiden och trivs med Marc som tränare och det förtroendet jag fått.

Efter cupförlusten väntar nu ett hemmamöte med Eskilstuna Guif som förlorat sju av de åtta senaste ligamatcherna.

– Jag tror att det blir en väldigt tuff match. De lär komma med massa energi och är sugna på att vinna. Guif är jobbiga att möta och har många bra spelare. De har också en bra tränare som kan överraska med med några saker – man vet inte alltid vad som kan hända.

Vad förväntar du dig för typ av match?
– De spelar med mycket attityd och energi. Det kommer säkert att visas en del känslor och bli tufft spel. Vi behöver framförallt fortsätta att spela som vi gjort i de bra perioderna och hålla nere de sämre perioderna. För vi känns stabila i defensiven just nu.

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.