Fortsatt motvind för LUGI i SHE

LUGI´s tunga period under 2021 fortsätter, tyvärr. Ikväll kom den femte raka förlusten när Skövde HF blev för svåra. Hemmalaget vann med 29-26 efter ledning även i paus. Tyvärr fortsätter motvinden för vinrött, som har ett tufft program kvar. Nu kommer det att krävas en hel del för att kunna knipa en slutspelsplats, men chansen finns fortfarande.

Fyra raka förluster för de vinröda gör väl att de flesta supportrarna börjar hänga en hel del med huvudet. Och tyvärr fanns det fog för det under första halvlek mot Skövde också. Efter LUGI-ledning med 4-2, så tog det roliga slut. Fyra raka mål av hemmalaget vände på steken. Och efter det, så var det Skövde för (nästan) hela slanten. Man hade bättre utdelning än LUGI och en målvakt i Viktoria Börjesson som var ypperlig i målet, samtidigt som LUGI´s båda målvakter hade svårt att få tag i bollarna. 17-12 i hemmafavör speglade nog händelserna under första 30, ganska väl. Ett frustrerat LUGI som bland annat testade med sju utespelare, fick tyvärr se att den negativa trenden höll i sig.

LUGI gjorde vad man kunde för att komma ikapp i andra halvlek, men det ville sig inte riktigt ända fram. Man hade vid ett par tillfälle chansen att vara så pass nära som tvåmåls-underläge, men stolpträffar och tekniska fel grinade lunda-laget i ansiktet och hemmalaget fick nästan omedelbart utdelning och kunde hålla undan. Och det gjorde man ända fram till slutsignalen. 29-26 visade resultattavlan och LUGI fick, som sagt, se den femte raka förlusten skrivas in. Skövde, däremot, jublade över en fin skalp, som innebar lite luft i bottenstriden. Skövde har också en tung period bakom sig utan segrar.

Skövde hade en storspelande Viktoria Börjesson i målet att tacka för mycket idag. Även Nikoline Skals Lundgren hade stor del i Skövde-triumfen.

Olivia Löfqvist blev femmålsskytt i matchen (arkivbild)

Hos LUGI stod Emma Navne för 6 mål och Olivia Löfqvist för 5. Det är såklart en klen tröst när det fortsätter att gå tungt för de vinröda. Såklart kryper sig osäkerheten in i laget och man börjar fundera, men att det finns kapacitet vet vi och i nästa match är det dags att visa det. Då är det dags att försöka vinna mot Sävehof igen. Just mot Sävehof kom senaste vinsten för LUGI. Dags att vända den negativa trenden och knipa en slutspelsplats!