Första kvarten knäckte LUGI mot serieledarna!

Ett lite olyckligt slut i senaste matchen mot Skövde gjorde att LUGI blev utan poäng i denna match. Spelet var bra i både anfall men kanske mest i försvar. Dagens match mot Skuru IK var absolut ingen drabbning som tillhörde de lättare. Och LUGI började svagt med ett underläge på 8 mål efter 16 min. Underläget höll sig matchen ut och Skuru vann med 34-24.

De första 16 minuterna vill nog alla som har ett LUGI-hjärta glömma. LUGI kvitterade till 1-1 men sedan stod det plötsligt 5-1 som efter 16 minuter var 11-3. LUGI tog sin andra timeout då och sedan var det ett betydligt alertare bortalag på planen. Cornelia Dahlström levererade som vanligt. Det blev 5 mål för hennes del i första halvlek. Ofelia Hallberg tog också för sig i LUGI och blev det inte mål så blev det ofta straffkast till LUGI.  Lovisa Liljenberg fick till 3 mål. I Skuru byggdes spelet kring Alexandra Bjärrenholt och alla känner ju till hennes kapacitet. Skuru hade också starka kort på kanterna. Efter halva matchen var ställningen 17-11.

LUGI hängde med hyfsat i andra halvlek. Cornelia Dahlström gjorde ytterligare 5 mål så totalt blev hon 10-målsskytt. Övriga LUGI-mål fördelades på 7 spelare denna halvlek men tyvärr bara ett kantmål. Det ska väl också nämnas att LUGI hade många tekniska fel under hela matchen. Slutresultatet blev 34-24 så LUGI spelade ”nästan” jämnt med serieledarna de sista 44 minuterna. Anna Danielsson skötte sig bra i målet. LUGI:s målvakter skiftade några gånger.

I Skuru blev även Alexandra Bjärrenholt 10-målsskytt. Man har också en duktig målvakt i Rebecka Nilsson.

Matchens lirare blev Alexandra Bjärrenholt och Cornelia Dahlström.

Målskyttar LUGI: Cornelia Dahlström 10, Lovisa Liljenberg 5, Ofelia Shoai Hallberg 3, Lovisa Delac 1, Filippa Nyman 1, Kajsa Lineberg 1, Agnes Lundin 1, Elise Lönnegren 1, Alva Hopstadius 1