Första kvalmatchen avklarad men förlust!

Starten på kvalspelet kunde knappast börjat sämre än det gjorde. Försenat tåg, tåg isönder med mera. Istället för ankomst 15:30 blev det ankomst ca 19:45. Och uppskjuten matchstart från 19:30 till 20:45. Men Fredrik Ohlsson sa efter halva matchen att vi måsta vara proffsiga och inte skylla på tågförseningen trots ett underläge då med 4 mål som var lika mycket vid matchavslut 30-34.

Christopher Schnell (Arkivbild)

Det var Skånela som var på alerten hela första halvlek. Storspel av deras målvakt samt bra försvarsspel var receptet från Skånela medan LUGI verkade lite  sega. Många rena läge missades, 9 tekniska fel har man inte råd med i ett kval till högsta ligan. Målmässigt var det Fredrik Ohlsson, Adrian Hesslekrans samt Christopher Schnell som såg till att underläget endast var 4 mål efter första halvlek.

LUGI kröp närmare i målprotokollet i den första halvan av andra halvlek och då tändes ett hopp. Men Skånela kom igen under ledning av målvakten Kenan  Omerovic och vänsterhänte Gustav Näslund. I LUGI-s andra halvlek vaknade även Casper Käll till i målgörandet och stod för 4 mål.  Adrian Hesslekrans forsatte sitt målgörande trots två utvisningar i andra halvlek. Även Måns Simonsson fick utdelning tre ggr i andra halvlek. Till slut stod Skånela som segrare med 34-30. Inte en optimal match från LUGI.

I Skånela ska Gustav Näslund och Kenan Omerovic nämnas och i LUGI var Adrian Hesslekrans den som utmärkte sig.

Målgörare LUGI: Adrian Hesslekrans 7, Christopher Schnell 5, Casper Käll Adria4, Fredrik Ohlsson 4, Axel Månsson 4, Måns Simonsson 3, Axel Andersson 2, Oliver Olsson 1