Ny förlust mot Sävehof

Kvartsfinal 3 mellan IK Sävehof och LUGI slutade i åttamålsseger för hemmalaget. De gulsvarta från Partille vann med 33–25 (20–12) och skaffar sig matchboll i kvartsfinalserien.

LUGI måste vinna kvartsfinal 4 för att förlänga säsongen. Det står klart efter att de förlorat i Partille under söndagen med 25–33.

Hemmalaget IK Sävehof tog tag i taktpinnen från start och visade mästarklass matchen igenom. LUGI:s uppställda anfallsspel fick inte alls samma träff. Faktum är att Sävehof hann göra sju raka mål innan gästerna gjorde sitt första.

Men vad som verkligen fällde avgörandet var LUGI:s försvar i första halvlek. Med 20 insläppa mål gav man sig själva ett mycket dåligt utgångsläge inför andra halvlek.

Färingen Elias Á Skipagøtu gjorde nio mål och var matchens gigant.

Den fjärde kvartsfinalen spelas i Lund spelas tisdag den 19 april.

IK Sävehof – LUGI 33–25 (20–12)

Målskyttar, IKS: Elias Á Skipagøtu 9, Rune Schrøder 5, Felix Möller 5, Emil Berlin 4, Gzim Salihi 3, Sebastian Spante 3, Sebastian Karlsson 2, Theodor Claesson, Jonathan Stenbäcken,

Målskyttar, LUGI: Oliver Olsson 4, Jakob Söderberg 4, Fredrik Olsson 4, Casper Käll 3, Isak Persson 2, Hugo Forsberg 2, Theo Übelacker 2, Steven Plucnar Jacobsen 2, Simon Axelsson, Assar Kammenhed.

Utvisningar, IKS: 3×2 min. LUGI: 4×2 min.

Domare: Rickard Canbro & Jasmin Kliko.