Förlust mot Ystad IF U

Även denna söndag var det match för Farmen. Denna gång på bortaplan i ett vindpinat Ystad och mot YIF´s utvecklingslag. Förutsättningarna var goda – i alla fall på pappret – men det ville sig inte denna gång. YIF U tog hem segern med 28-22.

Inledningen på första halvlek såg väldigt stabil och säker ut och Farmen förde matchen inledningsvis. Dock tog det roliga slut efter ett tag och efter kvarten spelad – när Farmen tog time-out – var ställningen 9-6 till motståndarna. Sista kvarten var inte mycket bättre utan Farmen hade fortsatt svårt med såväl samarbetet i anfallet som försvarsarbetet. I halvtid var ställningen 12-9 till YIF U.

Andra halvlek var i många avseende en repris på den första och YIF U hade fortfarande tre måls ledning, 19-16, när det var kvarten kvar att spela. Såväl anfallet som försvaret hackade för Farmen samtidigt som den storspelande målvakten i YIF U blev till en vägg för Farmen. När matchen var slut hade YIF U sex bollar upp och vann med 28-22.

Nu när det bara återstår fyra matcher är det bara till att bryta ihop och komma igen inför söndagens hemmamatch mot tabelltian HP Alingsås. Farmen ligger fortfarande bra till i tabellen men behöver ett par vinster till för att vara helt 100% klara för Div 1-spel under nästa år.

Matchen spelas på söndag den 23/2 kl 16.30 i Idrottshallen. Välkomna då.

YIF U – Farmen  28-22  (12-9)

Hugo Forsberg 8, Rasmus Nilsson 5, Olof Lundahl Olsson 2, Nikola Stefahovic 2, Axel Friberg 1, Markus Jaenecke 1, Wilhelm Niilekselä 1, Axel Andersson 1, Alfred Berlin 1.