Förlust mot serieledaren

Fredagskvällen, på väg upp till USM Steg 3 i Linderberg, bjöd på en rakt igenom spännande bortamatch mot det storväxta Vinslöv i ett fullsatt Furutorpshallen. Det slutade med en förlust med tre bollar, 26-29, men vägen dit var en tuff nöt för hemmalaget att knäcka.

Starten av första halvlek var en smula trevande tills Farmen tog kommandot och hade ledning med 7-3 efter tio minuter. Ett mycket bra försvarsspel hade lett upp till detta. I de nästkommande 20 minuterna så fick Vinslöv ökat takten en smula samt deras anfallsspel nu fungerade bättre. Dock höll Farmen motståndet på avstånd och kunde gå till halvtidsvila en boll upp och ställningen 15-14.

De första tio minuterna bytte lagen mål med varandra till ställningen 18-18. Efter det var det Farmen som återigen tog kommandot och drog iväg med två bollars ledning. I slutkvarten satte Vinslöv full fart för att säkra de två poängen i jakten på en plats i Allsvenskan samtidigt som Farmen gjorde sitt yttersta för att kunna knipa en eller två poäng. Dock gick Vinslöv segrande ur denna match och kunde utöka sin ledning i tabellen.

Stort plus för försvarsspelet denna kväll för Farmen. Anfallsspelet var också bitvis bra med många mål bland annat från linjen, på kanten och på genombrott. Det finns en stor bredd i laget vilket visade sig denna kväll där Vinslöv verkligen fick jobba för poängen.

Nästa match är på hemmaplan i Idrottshallen söndag 9/2 kl 16.30 mot IF Kristianstad. Kom ner och kolla på våra talangfulla killar.

Vinslövs HK – HK Farmen   29-26  (14-15)