Förlust mot serieledande Alingsås

LUGI hade svårt redan från början att få hål på Alingsås och hamnade tidigt i underläge. Ju längre den första halvleken led desto bättre satte LUGI dock sitt försvrrspel och när halvtidsvisslan ljöd så hade man ändå hämtat upp underläget till lika, 10-10.

Man fick dock slita oerhört hårt för varje mål framåt och Alingsås målvakt Niklas Kraft hade onekligen en bra kväll.

Tyvärr fick LUGI en lika dålig start på den andra halvleken som i den första och man tvingades därmed tidigt jaga i flera bollars underläge. LUGIs 9-meters spelare hade svårt att få utdelning denna kväll och även i den andra halvleken stod Kraft som en levande vägg på alla skott från distans vilket gjorde att man inte kom närmare trots ett bra försvarsspel.

De sista åtta minuterna provade LUGI även att ta ut målvakten och det gav ändå matchen viss nerv, men närmare än tre måls underläge kom man tyvärr aldrig.

Alingsås vinner rättvist med 24-21 och precis som siffrorna vittnar om var det en match med två bra försvar medans båda lagen säkert kommer gnugga extra på sitt anfallsspel tills nästa match.

Trots bara 21 mål gjorda och en i ärlighetens namn ganska dålig utdelning individuellt är LUGI bara tre mål ifrån serieledarna på bortaplan. Det är ändå ett litet ljus i det mörker som en förlust annars tenderar att kasta över prestationen.

Alingsås-LUGI 24-21 (10-10)

Målskyttar LUGI: Hugo Forsberg 5, Fredrik Olsson 5, Theo Übelacker 2, Isak Persson 2, Philip Jonsson 2, Carl Möllerström 2, Karl Wallinius 1, Marcus Sjöbrink 1, Axel Andersson 1