Förlust i seriepremiären för herrlaget

Åsså var det dags för seriepremiär för LUGI:s herrlag. Herrlaget hade rest till potatislandet där Alingsås HK stod för motståndet. Och det var inte den lättaste matchen att börja säsongen. Efter en tremålsledning för Alingsås i halvlek slutade matchen med seger för Alingsås med 29-24. Alingsås hade en 8-målsskytt i Max Granlund.

Matchstarten var jämn där lagen följdes åt till 2-2. Därefter gjorde Alingsås ett ryck som gav ledning med 5-2. LUGI hade problem med Axel Granlund som blev 5-målsskytt i första halvlek. LUGI gav inte upp och närmade sig i målprotokollet även om man inte gick ikapp. Målskyttet i LUGI spred sig på 7 st spelare med 4 st 2-målsskyttar. Victor Hedberg låg på drygt 30 % räddningar i målet. En period försökte LUGI sig på 7 mot 6-spel men det var inte hellyckat. Alingsås hade ledning med 14-11 efter halva matchen.

Det fanns ett hopp för LUGI att komma närmare målmässigt men starten av andra halvlek blev inte till LUGI:s fördel. Utvisningarna för LUGI duggade tätt i andra halvlek vilket gjorde att Alingsås drog ifrån målmässigt. LUGI hade inte kraft att ta upp detta underläge på 8 mål även om man försökte. Till slut blev det 29-24 till Alingsås.

Spelare i LUGI som ska ha godkänt är bl a Adrian Hesslekrans och André Tuzov. André fick till 5 mål totalt.

Lite fakta: LUGI hade 11 målskyttar, LUGI hade 6 utvisningar medan Alingsås hade 2. Räddningsprocenten för Alingsås låg betydligt högre än LUGI:s.

Matchens lirare för LUGI blev Adrian Hesslekrans medan Max Granlund blev Alingsås lirare.

”Det är många avtal som brister både i försvar och anfall. Sedan ska vi ta med oss att vi inte ger upp” säger Adrian Hesslekrans efter matchen i sändningen.

”Vi gjorde lite för mycket misstag och höll oss inte riktigt till våra avtal med bollsläpp och så vidare. Jag tyckte vi spelade bra försvarsspel när vi fick alla utvisningar emot oss i början av andra halvlek. Det positiva är att vi vill mycket, kanske lite för mycket” säger ansvarig tränare Nemanja Milosevic efter matchen.

Målskyttar LUGI: André Tuzov 5, Axel Månsson 3, Adrian Hesslekrans 3, Oskar Davidsson 3, Axel Andersson 2, Adam Wennerholm 2, Assar Kammenhed 2, Sebbe Hall 1, Mads Kragh Thomsen 1, Anton Bengtsson 1, Måns Simonsson 1

Domare: Niclas Widell och Jonas Åström

Publik: 1096

LUGI:s matchprogram fortsätter på söndag i Arenan. Först ut är damlaget mot Kungälvs HK kl 14:00 varefter herrlaget möter Hammarby kl 16:00. Välkomna till Arenan!

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.