Förlust i första semifinalen

LUGI lyckades inte hålla tätt i Partille och föll mot IK Sävehof i den första semifinalen. Slutsiffrorna skrevs 34–28.
– Vi släppte in alldeles för många mål, konstaterade en besviken Karl Wallinius till C More efter sexmålsförlusten.

Det blev en tung start på semifinalspelet för vinröda LUGI. Efter en tre timmars lång bussresa till Partille fick gästerna se sig besegrade med sex bollar.

Hemmalaget IK Sävehof kopplade greppet från start. Flera tekniska fel och skottmissar från LUGI gav de gulsvarta fina kontringsmöjligheter. Inte minst högersexan Sebastian Karlsson utnyttjade gästernas slarv.

Efter åtta minuter var ställningen 7–2 i Partille. LUGi reste sig dock. En time-out från Marc Uhd gav effekt och tätkänning i målprotokollet. Framåt var det Casper Käll, Hugo Forsberg och Viktor Hallén som utmärkte sig.

Däremot lämnade försvarsspelet fortsättningsvis mycket att önska. I halvtid hade Sävehof ledningen med 18–17.

Inledningsvis följdes lagen åt i andra halvlek. LUGI öppnade starkt och lyckades ta ledningen genom två raka mål.

Men till följd av ett fortsatt kontringsstarka Sävehof svängde matchen igen. Hemmalaget återtog kontrollen, bland annat tack vare målvakten Simon Möller som slutade matchen med 40% i räddningar.

För LUGI var det Karl Wallinius som drog det stora lasset framåt. Flera gånger om stod han för flera duktiga prestationer som resulterade i mål eller utvisning på motståndare.

Bästa målskytt blev dock Viktor Hallén som även utsågs till LUGI:s bästa spelare i matchen. Vänsterkanten stod för sju mål.

Men den här gången var det Sävehof som var det skarpaste laget. Hemmalaget var kliniska i det mesta och gjorde hela 32 mål. Anledningen till LUGI:s förlust var inte svår att hitta.

– Vi släppte in alldeles för många mål. Om vi lyckas få stopp på det får vi bättre förutsättningar i nästa match. Försvaret ska ändå vara vårt signum, sade Wallinius till C More.

Slutresultatet skrevs 34–28 (18–17) till IK Sävehof. Nästa match spelas söndag nästa vecka i Sparbanken Skåne Arena.

IK Sävehof – LUGI 34–28 (18–17)

Målskyttar, LUGI: Viktor Hallén 7, Casper Käll 5, Karl Wallinius 4, Isak Persson 4, Carl Möllerström 2, Fredrik Olsson 2, Markus Sjöbrink 2, Hugo Forsberg 2.

Utvisningar, IKS: 2×2 min. LUGI: 3×2 min.

Foto: Bildbyrån

Copyright © 2018 LUGI Handboll
lugihandboll.se är LUGI Handbolls officiella hemsida.