Förlust för LUGI mot HK Malmö!

Ett derby mot LUGI-s granne HK Malmö stod på dagordningen denna fredag. Och Malmö kom med 4 raka segrar och fortsatte segerraden mot LUGI. Till slut vann Malmö med 27-21.

Matchen började mycket målfattigt och det första målet, som var Malmös, kom först efter 5 minuter. Det andra Malmö-målet kom efter 9 minuter medan det första LUGI-målet kom först efter 10 minuter. 2-1 var ställningen då. Målen kom lite tätare resten av halvleken. Men LUGI missade många frilägen och Zetterlund i Malmö-målet imponerade. Och när LUGI missade sina avslut så var det uppenbar risk för baklängesmål. Och där var Magnus Persson den som var målfarligast i HK Malmö. Från LUGI började Assar Kammenhed bra och gjorde 3 mål. Men det var ingen ”islossning” från LUGI. Victor Hedberg skötte sig bra i första halvlek liksom försvarsspelet. Första halvlek slutade med Malmö-ledning 12-7. Assar menade i intervjun efter första halvlek att det var slarv plus svårt att få hål på deras målvakt.

Början av andra halvlek var ganska lik slutet av första. I Malmö levererade Truls Grötta och Magnus Persson. I LUGI räddade Victor Hedberg många skott men det var svårt att få hål på Malmös målvakt. I slutet av andra halvlek spelade LUGI lite mer avslappnat och då kom också en del mål. Men då hade Malmö redan en stor ledning med 10 mål. Assar Kammenhed fortsatte sitt målskytte och kom upp i 6 mål vilket är bästa målskytt i LUGI. Det var OK försvarsspel från båda mittsexorna Mads Kragh Thomsen och Adrian Hesslekrans. Hesslekrans fick också in 3 mål liksom Axel Andersson och Axel Månsson. Matchen slutade 27-21 till Malmö. Men stundtals så höll LUGI jämna steg spelmässigt men hade svårt att få in bollen i mål.

”Vi går inte inte med en beslutsamhet när vi går på mål idag. Nu kommer det snart nya matcher och det är bra för då kan vi glömma denna matchen” sa Adrian Hesslekrans efter matchen.

Matchens lirare blev de båda målvakterna Kristian Zetterlund och Victor Hedberg.

Målskyttar LUGI: Assar Kammenhed 6, Axel Månsson 3, Axel Andersson 3, Adrian Hesslekrans 3, André Tuzov 2, Måns Simonsson 2, Anton Sandström 1, Mads Kragh Thomsen 1

Domare: Mattias Fält och Mikael Holm

Publik: 1614

LUGI:s nästa match är mot IFK Skövde den 13 dec kl. 19:00 i Sparbanken Skåne Arena. Välkomna då att heja fram LUGI.