Förlust för LUGI i träningsmatch

Seriestarten närmar sig. För LUGI:s del är seriepremiären den 3 sept. Det blir en tuff bortamatch mot Kristianstad. I förberedelserna spelade LUGI en träningsmatch på söndagen mot Trondheimslaget Kolstad som hamnade på en sjätteplats förra säsongen i norska ligan. Dagens resultat blev förlust med 24-28 efter 9-14 i halvtid. Siffrorna var även nere på 11-20 vid ett tillfälle.

LUGI gick runt på många spelare. Första halvlek var lite loj från LUGI. Det var säkert fem frilägen där LUGI missade avslutet. Om man satt dessa läge så kanske resultatet varit jämnt i halvlek.

–       Det går inte att gå ut och spela på 85-90 % av sin kapacitet, då vinner man inga handbollsmatcher menar en något besviken Tomas Axnér efter matchen.

Andra halvlek började med samma inställning från LUGI-spelarna vilket just ledde till ett underläge på 9 mål vid ett tillfälle. Tomas Axnér kände sig manad att ta timeout. Och efter denna paus så blev inställningen något bättre. Man tog igen lite av underläget men kom aldrig ikapp.

Slutresultatet blev 24-28.

–        Även om man kan skärpa sig så går det aldrig att ändra inställningen under matchen den måste var där från början menar Tomas Axnér. Har vi rätt inställning tror jag att vi kan hota alla lag. Och rätt inställning är att ligga på max från början. Det är A och O.

Några nya spelare var med idag. Philip Jonsson och Fredrik Olsson var två nyförvärv på 9 meter som kan bli en bra tillgång för LUGI. På M6 spelade Nikolaj Stefanovic och målet vaktades av Simon Sejr en del av matchen.

Victor Hedberg var en av tre LUGI-målvakter idag

Men vi ska inte glömma LUGI:s egna ungdomar som Theo Übelacker, Axel Andersson och Hugo Forsberg som fick speltid idag. Och i målet stod förutom Anton Hagvall och Simon Sejr även Victor Hedberg.