Förlust för LUGI i streckmatchen mot Sävehof

En viktig match mot Sävehof under torsdagen där det gällde vem som skulle komma på en ”tryggare” slutspelsplats. LUGI hängde med bra i första halvlek och var till och med i ledningen vid ett tillfälle. Ställningen var 12-12 efter halva matchen. I början av andra halvlek tappade LUGI sitt koncept och hade en downperiod där Sävehof gick från 13-13 till 24-18 de första 20 minuterna. LUGI kom igen men ej ikapp. Slutresultat 27-25.

Karl Wallinius 6-målsskytt mot Sävehof

Theo Übelacker inledde målskyttet mot ett utgrupperat Sävehof-försvar. Sävehof stod för de tre kommande målen men LUGI kvitterade och sedan följdes lagen åt den första halvleken som slutade 12-12.

Handbollen som spelades var absolut ingen bra reklam för handboll. Sävehof spelade långsamt i anfallen och höll bollen så länge de kunde för att sedan lämna över bollen till William Bogojevic (10 mål) eller Pouya Norouzineshad (7 mål) som blixtrade till med avslut. LUGI hade 8 tekniska fel i första halvlek.

De första 20 minuterna i andra halvlek så gick Sävehof ifrån med 5 mål. LUGI hade problem i anfallet och blev infångade av Sävehofs utgrupperade försvar. Tomas Axnér tog två timeouter ganska nära inpå varandra efter 46 resp 49 minuter.

Efter dessa predikningar så var det ett annat LUGI-lag som kom ut, både bakåt och framåt. Man kom närmre hela tiden och det var endast ett mål som skilde. Tyvärr fick LUGI en utvisning och straff emot sig vid detta tillfälle där Sävehof fastställde slutresultatet 27-25.

Sävehof har en mycket bra förstauppställning som spelar rutinerat med långa anfall. Och många gånger när vi väntade på passivitetsavblåsning så blixtrade antingen Bogojevic, Norouzinesha eller Edwardsson till och avslutar med mål. De spelar ett aggressivt försvar med låsningar där vi kanske kunde bli bättre på det också samt att vi inte klev på mål förrän i slutet av matchen menar Tomas Axnér.

I LUGI fick Karl Wallinius utnämningen som bästa LUGI-spelare.

Målskyttar LUGI:

Karl Wallinius 6, Lucas Pellas 5, Carl Möllerström 3, Casper Käll 3, Philip Jonsson 2, Marcus Sjöbrink 2, Hampus Henningsson 1, Theo Übelacker 1, Isak Persson 1

LUGI hade 5 utvisningar

I och med förlusten hamnar LUGI på åttondeplatsen i tabellen på samma poäng som Redbergslid som intar niondeplatsen. Men serien är inte slut. På måndag kommer Hallby med f d LUGI-spelaren Adam Tumba på besök i Arenan. Då ses vi!