Förlust för herrlaget mot serieledarna!

Efter lektionen av Kristianstad i förra matchen så är det match idag mot ett annat topplag. Herrlaget  har rest till Partille för att möta Sävehof. Även om LUGI började bra och ledde efter 20 minuter så vann serieledarna Sävehof med 39-32 till slut.

Som nämnts så började LUGI bra och höll jämnt med Sävehof och var till och med i ledning efter ca 20 minuter med 12-14. Det var i första hand André Tuzov som var LUGI:s målfarligaste spelare men även Assar Kammenhed hade bra utdelning på sina avslutningar. I målet började Kasper Hall hyfsat bra men bytte av med Victor Hedberg. Anton Bengtsson kom in på plan och överraskade Sävehof med 3 mål. Sävehof bytte ut Simon Möller i målet. Framåt var hela tiden Oli Mittun som ett spöke för LUGI-försvaret både med mål och assist. 21-17 var ställningen efter halva matchen och de siffrorna säger att försvaret var bristfälligt i LUGI.

Matchen fortsatte i stort på samma väg den första kvarten i andra halvlek. Men sedan fick LUGI energi och ett bättre försvarsspel. Man kom närmare i målprotokollet med hjälp av André Tuzov, Adrian Hesslekrans och Måns Simonsson på kanten. Man var så nära som 2 mål vid ett tillfälle. Sävehof bytte in Simon Möller i målet och han var som pånyttfödd och gjorde många fina räddningar. LUGI hade kanske för många tekniska fel (14) för att spela jämnt med Sävehof. Målvakterna i LUGI bytte igen och Kasper Hall gjorde en godkänd insats den tid han spelade. Till slut blev resultatet 39-32 till Sävehof. Och det är nästan omöjligt att vinna några matcher med 39 insläppta mål men å andra sidan kan man vinna matcher med 32 gjorda mål.

Matchens lirare för LUGI blev ”gamlingen” André Tuzov (äldst i laget) och Oli Mittun i Sävehof.

Målskyttar LUGI: André Tuzov 9, Assar Kammenhed 5, Måns Simonsson 5, Adrian Hesslekrans 4, Axel Månsson 3, Anton Bengtsson 3, Axel Andersson 2 och Mads Kragh Thomsen 1

LUGI hade 3 utvisningar och Sävehof 1. LUGI hade 8 målskyttar och Sävehof 10.

Domare: Daniel Berlin och Hampus Sörensen.